Печиво «Великодній баранчик»
(покроковий рецепт з фото)
Симпатичне і веселе печиво "великодній баранчик" готується легко і просто, а скільки радості воно доставить дітям! обов'язково подивіться, як приготувати печиво, порадуйте своїх близьких і гостей.
За цим рецептом виходить 30 печива, які добре зберігаються протягом 1 тижні в щільно закритому контейнері при кімнатній температурі.
Готуйте з задоволенням!
- Борошно пшеничне - 370 грам (для світлого тесту 200 г, для темного - 170 г)
- Вершкове масло - 140 грам (по 70 г для кожного виду тесту)
- Цукор - 140 грам (по 70 г для кожного виду тесту)
- Яйце - 2 штуки (по 1 для кожного виду тесту)
- Ванілін - 1 штука(1 пакетик для світлого тесту)
- Какао порошок - 30 грам (для темного тесту)
- Шоколад білий - 20 грам (для прикраси)
- Шоколад темний - 10 грам (для прикраси)
- Молоко - За смаком (для змазування)
1. Для світлого тесту: в миску для замісу тіста просійте борошно, додайте холодне вершкове масло, нарізане дрібними кубиками. Швидко розітріть руками борошно з маслом до утворення дрібної крихти.
2. Окремо розітріть лопаткою яйце з цукром і додайте в борошно, додайте також ванілін.
3. Швидко замісіть однорідне і пластичнее тісто, оберніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на півгодини.
4. Для шоколадного тіста: в миску просійте борошно і какао, додайте холодне вершкове масло. Швидко розітріть борошно з маслом до утворення дрібної крихти.
5. Додайте яйце, розтерті з цукром.
6. Замісити однорідне тісто. Оберніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на півгодини.
7. Розкачайте обидва види тесту на злегка посипаною борошном поверхні до товщини 3-4 мм і формочкою виріжте печиво у вигляді квітки.
8. Перенесіть печиво на деко з папером для випічки і злегка змастіть молоком.
9. Залишки тесту зберіть, розкачайте знову і невеликою виїмкою виріжте гуртки.
10. Наріжте смуги шириною 3 мм.
11. Які потім наріжте на більш дрібні шматочки.
12. Оформіть печиво.
13. З маленьких кульок тесту зробіть лапки.
14. Випікайте печиво в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці в режимі конвекції близько 10-15 хвилин. Готовій випічці дайте повністю охолонути на деку.
15. Остигнуло печиво прикрасьте розтопленим темним і білим шоколадом. Зверніть увагу на очі - вони різні