Печиво «Великодній Кролик»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт для святкового столу - печиво «Великодній кролик» готується дуже швидко і просто. Можна спекти заздалегідь відразу побільше, рецепт udvoiv, так як печиво добре зберігається протягом тижня.
Дотримуючись простої інструкції, подивіться, як приготувати це забавне печиво. Знадобиться всього одна формочка у вигляді сердечка. У тісто можна додати 30 г. Какао, зменшивши кількість борошна, тоді готове печиво буде шоколадним, а прикрасити його можна буде білим шоколадом. Готове печиво також можна з'єднати варенням, джемом або Нутеллою.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукор - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 1 штука (пакетик)
- Шоколад темний - 30 грам (для прикраси)
1. У миску для замісу тіста просійте борошно, додайте холодне вершкове масло, нарізане дрібними кубиками. Швидко розітріть руками борошно з маслом до утворення дрібної крихти.
2. Окремо розітріть лопаткою яйце з цукром і додайте в борошно, додайте також ванілін.
3. Швидко замісіть однорідне і пластичнее тісто, оберніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на півгодини.
4. Розкачайте холодну тісто на злегка посипаною борошном поверхні, до товщини 3-4 мм і формочкою виріжте печиво у вигляді сердечок.
5. Половину сердечок з тіста розрізати на 2 частини, тому вийдуть заготовки «вушок». Прикріпіть вушка до сердечка - вийде «голова кролика».
6. Перенесіть печиво на деко, накритий папером для випічки, і випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, в режимі конвекції, близько 5-10 хвилин. Готовій випічці дайте повністю охолонути на деку.
7. Розтопіть шоколад і прикрасьте печиво.
8. Печиво «Великодній кролик» готове!