Тістечко «Великодній Кролик»
(покроковий рецепт з фото)
Перед Великоднем шукаю цікаві рецепти, щоб подати на стіл красиві і незвичайні страви, будь то: Головна страва, сніданок або десерт. Подивіться, як приготувати смачну тістечко «Великодній кролик».
Для цього тістечка придбайте заздалегідь готові невеликі шоколадні яйця, купити які зараз не проблема. З такими шоколадними яйцями можна приготувати безліч десертів. А що стосується саме цих тістечок, то головне уязик - не готуйте їх в поспіху, все потрібно робити уважно і акуратно.
- Борошно пшеничне - 190 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 1 штука (пакетик)
- Шоколадні яйця - 12 штук (для начинки)
1. Збийте міксером вершкове масло з цукром.
2. Додайте яйце, продовжуючи збивати.
3. Додайте просіяне борошно, ванілін, замісіть однорідне, еластичне тісто.
4. Сформуйте тісто в кулю, оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
5. Розкачайте охолоджене тісто в пласт товщиною 3 мм, за допомогою формочки виріжте гуртки.
6. У центр кожного гуртка помістіть маленьке шоколадне яйце.
7. Тісто защепніте навколо шоколадного яйця.
8. Надайте виробу довгасту, овальну форму.
9. Ножицями надріжте тісто так, щоб вийшли «вушка», які обов'язково повинні прилягати до основи.
10. За допомогою зубочистки зробіть очі і рот.
11. Зліпивши все тістечка, розмістіть їх на деку і поставте на 2 години в холодильник. Потім на 15 хвилин поставте деко в морозильну камеру і тільки потім можна приступати до випічки, інакше фігурки втратять форму при випічці.
12. Заздалегідь розігрійте духовку до температури 180 градусів і випікайте тістечко до світло-золотистого кольору, приблизно 10 хвилин.
13. Готові тістечка.
14. І в розрізі.