Салат Великодній кролик
(покроковий рецепт з фото)
Салат Великодній кролик завжди привертає до себе найбільшу увагу. Всі гості відразу ж в нього закохуються, а потім з великим задоволенням їдять. Пропоную свій покроковий рецепт салату з фото.
Пасха - прекрасне свято і прекрасне застілля. Зазвичай до Великодня стіл ломиться від страв, але нудний той стіл, який не має свого талісмана або символу. І так як салат "великодній кролик" готується досить просто, то як же не створити таке диво до прекрасного свята?
- Яйця - 4 штуки
- Куряча грудка - 1 штука (відварна)
- Солоні огірки - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Твердий сир - 200 грам
- Майонез - 200 грам
- Маслини - 3 штуки
- Пекінська капуста - 1 штука (коб (для прикраси))
1. Підготуйте продукти для салату. Відваріть курячу грудку з сіллю і спеціями, яйця, остудіть. Очистіть цибулю. Приступимо!
2. Цибуля поріжте ножем максимально дрібно.
3. Куряче м'ясо відокремити від кісток, поріжте кубиками або розберіть на волокна.
4. Огірки порізати кубиками.
5. Відокремте жовтки від білків. Жовтки порубати ножем і відправте в салатник до решти інгредієнтів, а білки натріть на дрібній тертці, вони послужать шубкою для кролика.
6. Половину сиру натріть на крупній тертці для салату, а на дрібній для прикраси.
7. Складіть в салатник всі інгредієнти, крім частини сиру і білків. Заправте салат майонезом. Сіль я не додавала, в складових салату її досить, а ви робіть за смаком.
8. На листя салату або пекінської капусти покладіть салат, формуючи тушку кролика.
9. Зверху зробіть шубку кролику з тертих білків. З сиру - цятки, очки і носик - половинки оливок чорних, з пекінської капусти - вушка. Великодній кролик готовий! Дайте йому трохи постояти в холодильнику перед подачею.