Великодній салат з курки
(покроковий рецепт з фото)
На Великдень я завжди печу паски, роблю паски з сиру і салат у вигляді кролика-зайчика, як в диснеївському мультику - пасхальний кролик! салат простий, але дуже смачний, ситний і симпатичний. Спробуйте!
Яскравим прикрасою святкового пасхального столу стане салатик у вигляді кролика, гостям і дітям точно сподобається! Час приготування я вказала без урахування варіння курячої грудки і яєць, їх краще заздалегідь відварити, остудити. Для оформлення кролика я використовувала терті білки, сир, оливки чорні, два маленьких листочка пекінської капусти. Салат дуже смачний і соковитий, в тривалій просочення не потребує, дайте йому хвилин 15, щоб продукти обмінялися ароматами, і подавайте. Краще ці 15 хвилин провести кролику в холодильнику. Успіху і зі святом!
- Куряча грудка - 1 штука (невелика)
- Яйце - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Огірки - 200 грам (мариновані)
- Сир твердий - 200 грам
- Оливки чорні - 2-3 штук (без кісточок)
- Майонез - За смаком
- Пекінська капуста - 2 штуки (маленьких листочка для вушок)
1. Підготуйте продукти для салату. Відваріть курячу грудку з сіллю і спеціями, також відваріть яйця, остудіть. Очистіть цибулю. Приступимо!
2. Лук поріжте ножем максимально дрібно.
3. Куряче м'ясо відокремити від кісток, поріжте кубиками або розберіть на волокна.
4. Огірки порізати кубиками.
5. Відокремте жовтки від білків. Жовтки порубати ножем і відправте в салатник до решти інгредієнтів, а білки натріть на дрібній тертці, вони послужать шубкою для кролика.
6. Половину сиру натріть на крупній тертці для салату, а на дрібній - для прикраси.
7. Складіть в салатник всі інгредієнти, крім частини сиру і білків. Заправте салат майонезом. Сіль я не додавала, в складових салату її досить, а ви робіть за смаком.
8. На листя салату або пекінської капусти покладіть салат, формуючи тушку кролика.
9. Зверху зробіть шубку кролику з тертих білків. З сиру - цятки, очки і носик - половинки оливок чорних, з пекінської капусти - вушка. Великодній кролик готовий! Дайте йому трохи постояти в холодильнику перед подачею.
10. Зі святом!