Салат «Великодній куліч»
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнити святковий стіл можна цікавою подачею слати. Пропоную оформити у великодньому тематиці, в формі паски. Салат підійде будь-який, в моєму випадку з куркою і огірками.
Для приготування салату важливо брати не занадто високу форму. Важливо, щоб продукти містили мінімум рідини. Всі ці нюанси впливають на тримання форми салату.
- Куряче філе - 130-150 грам (відварне)
- Огірок - 1 штука (свіжий, маленький)
- Огірок - 1 штука (солоний або маринований)
- Яйця - 1-2 штук (варені)
- Цибуля зелена - 1/2 пучка (маленький)
- Помідори - За смаком (для оформлення)
- Крем - 100 грам
- Майонез - 100 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Подрібніть куряче філе. Невеликий шматочок залиште на оформлення.
Змішайте сметану і майонез.
Візьміть відповідну форму, яка нагадувала б паску. Вистелити харчовою плівкою. Нарізану курку змішайте з невеликою кількістю заправки. Маса не повинна бути рідкою.
Наступний шар - нарізану зелену цибулю.
Натріть свіжий огірок і викладіть на шар цибулі. Утрамбуйте за допомогою ложки.
Далі - шар курки з заправкою.
Яйце натріть на дрібній тертці, змішайте з невеликою кількістю заправки, викладіть на шар курки.
Натріть солоний огірок на крупній тертці, викладіть у форму. Закінчите шаром з курки.
Що залишився шматочок курки дрібно наріжте.
Візьміть плоску тарілку. Переверните форму, видаліть плівку.
Повапните заправкою, обсипте подрібненої куркою, зверху полийте заправкою. Оформіть за бажанням, надаючи зовнішній вигляд паски.
Повапните заправкою, обсипте подрібненої куркою, зверху полийте заправкою. Оформіть за бажанням, надаючи зовнішній вигляд паски.
Салат охолодіть протягом 20 хвилин і подавайте до столу. Світлого свята і приємного апетиту!