Рецепт Салат «Великодній куліч» фото

Салат «Великодній куліч»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 50 хв.

Урізноманітнити святковий стіл можна цікавою подачею слати. Пропоную оформити у великодньому тематиці, в формі паски. Салат підійде будь-який, в моєму випадку з куркою і огірками.

Опис приготування:

Для приготування салату важливо брати не занадто високу форму. Важливо, щоб продукти містили мінімум рідини. Всі ці нюанси впливають на тримання форми салату.

  • Куряче філе - 130-150 грам (відварне)
  • Огірок - 1 штука (свіжий, маленький)
  • Огірок - 1 штука (солоний або маринований)
  • Яйця - 1-2 штук (варені)
  • Цибуля зелена - 1/2 пучка (маленький)
  • Помідори - За смаком (для оформлення)
  • Крем - 100 грам
  • Майонез - 100 грам
салат
Підготуйте необхідні інгредієнти.
салат
Подрібніть куряче філе. Невеликий шматочок залиште на оформлення.
салат
Змішайте сметану і майонез.
салат
Візьміть відповідну форму, яка нагадувала б паску. Вистелити харчовою плівкою. Нарізану курку змішайте з невеликою кількістю заправки. Маса не повинна бути рідкою.
салат
Наступний шар - нарізану зелену цибулю.
салат
Натріть свіжий огірок і викладіть на шар цибулі. Утрамбуйте за допомогою ложки.
салат
Далі - шар курки з заправкою.
салат
Яйце натріть на дрібній тертці, змішайте з невеликою кількістю заправки, викладіть на шар курки.
салат
Натріть солоний огірок на крупній тертці, викладіть у форму. Закінчите шаром з курки.
салат
Що залишився шматочок курки дрібно наріжте.
салат
Візьміть плоску тарілку. Переверните форму, видаліть плівку.
Повапните заправкою, обсипте подрібненої куркою, зверху полийте заправкою. Оформіть за бажанням, надаючи зовнішній вигляд паски.
салат
Салат охолодіть протягом 20 хвилин і подавайте до столу. Світлого свята і приємного апетиту!

Схожі рецепти