Рецепт Великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами фото

Великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Фрукти , Яйця , Горіхи , Сухофрукти
Низькокалорійні
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 7-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Паска - це традиційна випічка на Великдень. У кожної господині є свої секрети для створення"святкового хліба" . Цей рецепт мій улюблений, в ньому є сухофрукти, горіхи і лимонна глазур. Смакота!

Опис приготування:

Спробуйте використовувати цей рецепт, як приготувати паску (паску) з сухофруктами і горіхами. Процес здається трудомістким, але результат перевершить всі ваші очікування! виходять красиві, ароматні паски. З горіхів я брала волоські, арахіс, мигдаль. З сухофруктів - родзинки, Коран, чорнослив, інжир, сушену вишню і журавлину.


  • Молоко - 175 мілілітрів
  • Вершки 12% - 175 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 30 грам (сухі - 10 г)
  • Борошно - 900 грам(800 - в тісто, 100 - в заміс)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Соняшникова олія - 60 грам
  • Яйце - 5 штук
  • Цукор - 200 грам
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Горіхи - 160 грам(60 в тісто, 100 - на прикрасу)
  • Сухофрукти - 425 грам(125 в тісто, 300 - на прикрасу)
  • Цукрова пудра - 300 грам
  • Лимон - 1 штука
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 1
1. Підготуйте сухофрукти і горіхи. Горіхи в тісто докладний ножем, а сухофрукти залийте окропом на 20 хвилин, потім поріжте. Для прикраси сухофрукти потрібно обшпарити окропом.
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 2
2. В дріжджі додайте ложку цукру і підігріте до 35 градусів молоко (кілька ложок).
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 3
3. В опару додайте 2 ложки борошна і перемішайте. Накрийте харчової плівкою і поставте на 15-20 хвилин, поки маса не збільшиться в об'ємі в 2 рази.
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 4
4. Збийте 3 яйця і 2 жовтка. Решта 2 білка поставте в холод.
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 5
5. До яйцям додайте цукор, ваніль і пів чайної ложки солі. Збивайте міксером, поки цукор не розчиниться.
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 6
6. Молоко і вершки підігрійте до 30-40 градусів і додайте туди дріжджі. Розмішуйте, поки рідина не стане однорідною.
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 7
7. Борошно просійте 2-3 рази, щоб позбавити її від грудочок і наситити киснем. Надішліть 2/3 частини в молоко з дріжджами і ретельно вимішайте тісто ложкою.
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 8
8. В отримане тісто відправте збиті яйця і перемішайте. Потім розтопіть вершкове масло і теж втрутився його в тісто.
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 9
8. Введіть в тісто борошно, що залишилося. Тісто має бути густе, як на оладки. Після цього додайте соняшникову олію. Заважайте лопаткою або руками. Тісто буде липнути до них.
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 10
9. Щоб тісто піднялося, покладіть його в мультиварку на 20-30 хвилин при температурі 35 градусів. Після цього замісити тісто на столі, додаючи в нього борошно. Потім полийте стіл і тісто маслом і вимішайте тісто, поки масло не вбереться і тісто не перетанет липнути до рук і столу.
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 11
10. Сухофрукти і горіхи відправте в тісто, додайте цедру лимона або апельсина, перемішайте. Додайте соняшникової олії, а потім на 1 годину залиште, щоб тісто піднялося.
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 12
11. Форми для випікання наповніть тістом трохи менше, ніж наполовину. Поставте їх у духовку на 15-20 хвилин при температурі 50 градусів, щоб тісто підійшло. Потім на 30 хвилин підніміть температуру до 180 градусів.
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 13
12. Для приготування глазурі злегка збийте 2 білка, частинами додайте цукрову пудру і збивайте віночком. В кінці введіть сік лимона і перемішайте. Кожен паску змажте, поки він ще теплий.
великодній куліч (паска) з сухофруктами і горіхами - фото крок 14
13. На лимонну глазур викладіть горіхи і великі сухофрукти. Виходить дуже смачно!

Схожі рецепти