Великодній куліч «священний хлібець»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вашій увазі ще один рецепт паски. За цим рецептом паски виходять дуже легкі й повітряні, в міру солодкі. До того ж, і готуються дуже просто.
За Вашим бажанням можна урізноманітнити сухофрукти і, крім родзинок, додати нарізану курагу і чорнослив, а також горіхи.
- Молоко - 1/4 склянки (опара)
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка (опара)
- Цукор - 1 Чайна ложка (опара)
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки (опара)
- Сир - 250 грам (тісто)
- Вершкове масло - 50 грам (тісто)
- Цукор - 2/3 склянки (тісто)
- Сіль - 2/3 чайних ложки (тісто)
- Куряче яйце - 3 штуки (тісто)
- Ізюм - 1/2 склянки (тісто)
- Борошно пшеничне - 2 склянки (тісто)
- Ванілін - 1 щіпка (тісто)
1.Змішайте всі інгредієнти для опари, поставте в тепле місце і почекайте, поки вона збільшиться в 2-3 рази.
2. Ізюм промийте і замочіть в гарячій воді або в алкоголі.
4. Яйця збийте з цукром.
5. Сир розітріть і додайте до яєць. Сюди ж додайте розтоплене вершкове масло.
6. Додайте інші інгредієнти для тіста, родзинки.
7. Добре перемішайте.
8. Заповніть форми тестом на 1/3.
9. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Час залежить від величини форми.
10. Світлої Вам Великодня!