Рецепт Великодній куліч «священний хлібець» фото

Великодній куліч «священний хлібець»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Низькокалорійні
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную Вашій увазі ще один рецепт паски. За цим рецептом паски виходять дуже легкі й повітряні, в міру солодкі. До того ж, і готуються дуже просто.

Опис приготування:

За Вашим бажанням можна урізноманітнити сухофрукти і, крім родзинок, додати нарізану курагу і чорнослив, а також горіхи.

  • Молоко - 1/4 склянки (опара)
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка (опара)
  • Цукор - 1 Чайна ложка (опара)
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки (опара)
  • Сир - 250 грам (тісто)
  • Вершкове масло - 50 грам (тісто)
  • Цукор - 2/3 склянки (тісто)
  • Сіль - 2/3 чайних ложки (тісто)
  • Куряче яйце - 3 штуки (тісто)
  • Ізюм - 1/2 склянки (тісто)
  • Борошно пшеничне - 2 склянки (тісто)
  • Ванілін - 1 щіпка (тісто)
паска
1.Змішайте всі інгредієнти для опари, поставте в тепле місце і почекайте, поки вона збільшиться в 2-3 рази.
паска
2. Ізюм промийте і замочіть в гарячій воді або в алкоголі.
паска
4. Яйця збийте з цукром.
паска
5. Сир розітріть і додайте до яєць. Сюди ж додайте розтоплене вершкове масло.
паска
6. Додайте інші інгредієнти для тіста, родзинки.
паска
7. Добре перемішайте.
паска
8. Заповніть форми тестом на 1/3.
паска
9. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Час залежить від величини форми.
паска
10. Світлої Вам Великодня!

Схожі рецепти