Новорічна пряник «ялинки»
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна, ніжна, шоколадно-медова пряник в оригінальній подачі, так і проситься на ваш святковий стіл. Готувати її - легко, прикрашати - весело, подавати - у вигляді окремих "ялинок" . Пригощайтеся!
Пропоную вам рецепт, як приготувати новорічну пряник "ялинки" . Пряники виходить з повітряним м'якушкою, насиченим шоколадно-медовим смаком і ароматом спецій.
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1/2 склянки
- Йогурт - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам (розтоплене)
- Мед рідкий - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 150 грам
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Горіхи - 1/2 склянки (мигдаль)
- Сухофрукти - 1/2 склянки (родзинки, в'ялена вишня або журавлина)
- Спеції - 1 Ст. Ложка (обкладинка - 1/2 середня лінія, гвоздика - 1/2 немає. Л., кардамон - 1 щіпка, мускатний горіх - 1 щіпка)
- Цукрова глазур - За смаком (для декору)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Сухофрукти замочіть в гарячій воді на 10 хвилин і злийте воду. Горіхи подрібнити в крупну крихту.
Яйця і цукор збийте в пишну піну до розчинення цукру. Сметану, розтоплене вершкове масло і мед перемішайте до однорідності, додайте до яєчної маси, збийте.
Борошно, розпушувач, какао-порошок і спеції перемішайте до однорідності. Змішайте частинами з яєчно-масляною масою. Додайте подрібнені горіхи і сухофрукти, перемішайте.
Розігрійте духовку до 160 градусів. Змастіть форму (14х18 см) маслом, заповнити яєчко. Поставте в розігріту духовку і випікайте протягом 50 хвилин до сухої зубочистки.
Остудіть готову пряники у формі, а потім - на решітці.
Разрежьте коврижку на два коржа. Кожен корж розріжте на рівні трикутники.
Нанесіть візерунок цукровою глазур'ю у вигляді ялинок. Вставте в основу палички для морозива. Смачного!