Рецепт Новорічна пряник «ялинки» фото

Новорічна пряник «ялинки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Новий рік
Випічка , Солодке , Пряники
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ароматна, ніжна, шоколадно-медова пряник в оригінальній подачі, так і проситься на ваш святковий стіл. Готувати її - легко, прикрашати - весело, подавати - у вигляді окремих"ялинок" . Пригощайтеся!

Опис приготування:

Пропоную вам рецепт, як приготувати новорічну пряник"Ялинки" . Пряники виходить з повітряним м'якушкою, насиченим шоколадно-медовим смаком і ароматом спецій.

  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Йогурт - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 100 грам (розтоплене)
  • Мед рідкий - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 150 грам
  • Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Горіхи - 1/2 склянки (мигдаль)
  • Сухофрукти - 1/2 склянки (родзинки, в'ялена вишня або журавлина)
  • Спеції - 1 Ст. Ложка (обкладинка - 1/2 середня лінія, гвоздика - 1/2 немає. Л., кардамон - 1 щіпка, мускатний горіх - 1 щіпка)
  • Цукрова глазур - За смаком (для декору)
новорічна пряник
Підготуйте необхідні інгредієнти. Сухофрукти замочіть в гарячій воді на 10 хвилин і злийте воду. Горіхи подрібнити в крупну крихту.
новорічна пряник
Яйця і цукор збийте в пишну піну до розчинення цукру. Сметану, розтоплене вершкове масло і мед перемішайте до однорідності, додайте до яєчної маси, збийте.
новорічна пряник
Борошно, розпушувач, какао-порошок і спеції перемішайте до однорідності. Змішайте частинами з яєчно-масляною масою. Додайте подрібнені горіхи і сухофрукти, перемішайте.
новорічна пряник
Розігрійте духовку до 160 градусів. Змастіть форму (14х18 см) маслом, заповнити яєчко. Поставте в розігріту духовку і випікайте протягом 50 хвилин до сухої зубочистки.
новорічна пряник
Остудіть готову пряники у формі, а потім - на решітці.
новорічна пряник
Разрежьте коврижку на два коржа. Кожен корж розріжте на рівні трикутники.
новорічна пряник
Нанесіть візерунок цукровою глазур'ю у вигляді ялинок. Вставте в основу палички для морозива. Смачного!

Схожі рецепти