Домовик (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Брауні - один з найпопулярніших десертів в США і Канаді. Його можна зустріти в будь-якому кафе та кондитерської, а любителі домашньої випічки обов'язково печуть його будинку. Хочеться шоколадного - ось рецепт!
По суті, Брауні - це щось середнє між багатим шоколадним пирогом і сухим печивом. Ідеальний Брауні має суху скоринку і вологу, тягучу начинку. Звучить апетитно? Спробуємо приготувати Брауні за всіма правилами.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Шоколад - 200 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
У невелику миску вбийте 2 яйця. Додайте цукор (200 грамів). Збийте яйця з цукром до розчинення цукру. Це можна зробити вилочкою або віночком.
Сильно яйця збивати не треба. Ступінь збивання яєць можна назвати скоріше змішуванням.
У миску помістіть плитку шоколаду (100 грамів з вмістом какао не менше 70%). Додайте 100 грамів вершкового масла. На паровій бані розтопіть шоколад з маслом до однорідності. Не перегрейте шоколад, а то він розшарується.
Яєчну масу введіть в шоколадну.
Очистіть ядра волоського горіха.
За допомогою блендера подрібніть горіхи в дрібну крихту. Не обов'язково перебивати їх до ідеальної однорідності. Деякі шматочки можуть бути більшими.
Подрібнені горіхи і 100 грамів просіяного борошна і 1 немає. Ложку розпушувача введіть в масу. Замісити тісто.
Форму застеліть пергаментів для випічки. Викладіть в неї тісто, розрівняйте. Розігрійте духовку до 170 градусів, запікайте Брауні в духовці близько 25-30 хвилин.
Вийміть готовий Брауні з форми. Зніміть Пекарській папір. Дайте десерту охолонути. Розтопіть 100 грамів шоколаду. Додайте в шоколадну масу 2 ст. Ложки рослинної олії, перемішайте. Шоколадну глазур викладіть на остиглий брауни. Охолодіть весь десерт в холодильнику (про час).
Наріжте торт на прямокутні шматочки і подавайте до столу.