Чізкейк «тірамісу»
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, смачний і насичений чізкейк стане ще смачніше, якщо зробити його на зразок тірамісу. Спробуйте - і не пошкодуєте! Показую і розповідаю докладний рецепт приготування чізкейку "тірамісу"!
Чізкейк "тірамісу" готується за принципом десерту "тірамісу" . Якщо ви раніше мали з таким справу, то і чізкейк приготувати вам не важко буде, просто дотримуйтесь інструкцій. Дуже важливо для приготування чізкейку "тірамісу" використовувати саме маскарпоне і крем-сир (сирний сир без грудочок). Якщо чізкейк будуть їсти діти, можете обійтися без коньяку в просочуванні, а обмежитися тільки еспресо.
- Олія - 70 грам
- Темний шоколад - 70 грам
- Цукор - 50 грам
- Яйця - 6 штук
- Борошно - 80 грам
- Розчинна кава - 5 грам
- Еспрессо - 30 грам
- Коньяк - 10 грам
- Крем-сир - 450 грам
- Маскарпоне - 250 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Вершки 33% - 250 грам
Додайте до масла з цукром розтоплений шоколад і яйце, перемішайте.
Спатулой викладіть тісто у форму і розрівняйте. "утопите" в тесті савоярді, вони наполовину повинні "піти" в тісто.
Духовку розігрійте до 180 градусів.
Духовку розігрійте до 180 градусів.
Потім рівномірно вилийте сирну начинку в форму. Надішліть в розігріту до 175 градусів духовку на 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 120 градусів і готуйте ще 1, 5 годину.