Чізкейк «тірамісу»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Ніжний, смачний і насичений чізкейк стане ще смачніше, якщо зробити його на зразок тірамісу. Спробуйте - і не пошкодуєте! Показую і розповідаю докладний рецепт приготування чізкейку"Тірамісу" !
Опис приготування:
Чізкейк "Тірамісу" готується за принципом десерту"Тірамісу" . Якщо ви раніше мали з таким справу, то і чізкейк приготувати вам не важко буде, просто дотримуйтесь інструкцій. Дуже важливо для приготування чізкейку"Тірамісу" використовувати саме маскарпоне і крем-сир (сирний сир без грудочок). Якщо чізкейк будуть їсти діти, можете обійтися без коньяку в просочуванні, а обмежитися тільки еспресо.
- Олія - 70 грам
- Темний шоколад - 70 грам
- Цукор - 50 грам
- Яйця - 6 штук
- Борошно - 80 грам
- Розчинна кава - 5 грам
- Еспрессо - 30 грам
- Коньяк - 10 грам
- Крем-сир - 450 грам
- Маскарпоне - 250 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Вершки 33% - 250 грам
Почнемо з основи. Розтопіть темний шоколад (можна на водяній бані або в мікрохвильовій печі).
Вершкове масло (70 м) змішайте з цукром (50 м).
Вершкове масло (70 м) змішайте з цукром (50 м).
Додайте до масла з цукром розтоплений шоколад і яйце, перемішайте.
Потім додайте каву розчинну і борошно (40 м). Все перемішайте гарненько.
Закріпіть пергамент на дні в формі з роз'ємним дном.
Спатулой викладіть тісто у форму і розрівняйте. "Утопите" в тесті савоярді, вони наполовину повинні"піти" в тісто.
Духовку розігрійте до 180 градусів.
Духовку розігрійте до 180 градусів.
Надішліть в духовку форму на 10 хвилин. Потім дайте охолонути на решітці.
Поки основа випікається і остигає, приготуйте крем.
Підготуйте інгредієнти.
Окремо змішайте крем-сир і маскарпоне до отримання однорідної маси. Яйця (5 шт.) змішайте з цукровою пудрою (150 м), вершками (100 м), а також борошном (40 м).
Потім акуратно з'єднайте обидві маси, можна за допомогою міксера на невеликій швидкості, тільки не варто перестаратися.
Підготуйте інгредієнти.
Окремо змішайте крем-сир і маскарпоне до отримання однорідної маси. Яйця (5 шт.) змішайте з цукровою пудрою (150 м), вершками (100 м), а також борошном (40 м).
Потім акуратно з'єднайте обидві маси, можна за допомогою міксера на невеликій швидкості, тільки не варто перестаратися.
Перед тим як викладати сирно-яєчну суміш на основу, просочіть савоярді сумішшю з еспресо і коньяку.
Потім рівномірно вилийте сирну начинку в форму. Надішліть в розігріту до 175 градусів духовку на 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 120 градусів і готуйте ще 1, 5 годину.
Дайте готовому чізкейк охолонути. Збийте 150 вершків з цукровою пудрою до білих піків. Прикрасьте невеликими шапочками чізкейк і присипте все какао-порошком.
Ось такий гарний готовий чізкейк"Тірамісу" . Приємного чаювання!
Ось такий гарний готовий чізкейк"Тірамісу" . Приємного чаювання!