Торт «їжа диявола»
(покроковий рецепт з фото)
Насичено шоколадний, дуже ніжний і смачний торт "їжа диявола" в домашніх умовах стане прекрасним доповненням вашого святкового столу. Він не просто шоколадний, він мегашоколадний!
Хочу поділитися з вами дивним варіантом, як приготувати торт "їжа диявола" з шоколадним кремом і глазур'ю. Від нього просто неможливо відірватися, настільки він смачний. Хоч процес і не дуже швидкий, але нічого особливо складного в рецепті немає, так що рекомендую обов'язково повторити його на своїй кухні.
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Борошно - 300 грам
- Шоколад - 600 грам
- Молоко - 350 мілілітрів
- Вершки - 500 мілілітрів
- Мед - 1.5 Ст. Ложки
- Лимонна кислота - 0.5 чайних ложки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Візьміть близько 120 грам шоколаду, розтопіть його на водяній бані.
2. У глибоку миску просійте борошно з розпушувачем.
3. Половину вершкового масла (розм'якшеного) з'єднайте з цукром. В даному рецепті приготування торта "їжа диявола", крім білого, використовується коричневий цукор. Збийте до однорідності.
4. Мартенс відділи Желтков. Останні по одному додайте в масло, продовжуючи збивати.
5. Потроху додайте шоколад.
6. Додайте щіпку солі, всипте невеликими порціями борошно. Все як слід перемішайте, тонкою цівкою вливайте молоко.
7. Тісто має бути однорідним і без грудочок.
8. У відкладені раніше білки додайте дрібку лимонної кислоти. Починаючи збивати на повільній швидкості, доведіть масу до щільних піків.
9. Обережно перекладіть білки в тісто, акуратно перемішавши їх. Важливо зберегти легкість, щоб торт "їжа диявола" в домашніх умовах вийшов ідеальним.
10. Жароміцних форму змажте маслом або застеліть пергаментом. Викладіть тісто і відправте в розігріту духовку. Випікайте корж близько 30-40 хвилин до готовності при температурі 180 градусів.
11. Готовий корж остудіть (хвилин 5-7) в формі, потім викладіть на решітку і залиште на ніч. Це дуже важливий нюанс, корж повинен добре вилежатися.
12. З'єднайте половину вершків з 200 грамами шоколаду, надішліть на вогонь. Розтопіть, ретельно перемішуючи, а потім влийте вершки. Зніміть з вогню і разом з коржем залиште до ранку, накривши харчовою плівкою.
13. Вранці збийте в пишний крем. При бажанні можете доповнити (для аромату) ванільним екстрактом, лікером або коньяком, наприклад.
14. Розтопіть залишився шоколад на водяній бані. Додайте мед і введіть розм'якшене вершкове масло.
15. Збийте до однорідності. Після крем треба охолодити (пару годин) в холодильнику.
16. Розріжте кожен корж уздовж і змастіть вершково-шоколадним кремом.
17. Зверху і з боків також змастіть кремом. Тепер потрібно залишити торт на просочення мінімум на 4-5 годин. Найкраще дати йому постояти ніч.
18. От і все, тепер ви знаєте, як приготувати торт "їжа диявола" . Смачного!