Рецепт Торт «їжа диявола» фото

Торт «їжа диявола»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Шоколад
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 16 г. 0 хв.

Насичено шоколадний, дуже ніжний і смачний торт"Їжа диявола" в домашніх умовах стане прекрасним доповненням вашого святкового столу. Він не просто шоколадний, він мегашоколадний!

Опис приготування:

Хочу поділитися з вами дивним варіантом, як приготувати торт"Їжа диявола" з шоколадним кремом і глазур'ю. Від нього просто неможливо відірватися, настільки він смачний. Хоч процес і не дуже швидкий, але нічого особливо складного в рецепті немає, так що рекомендую обов'язково повторити його на своїй кухні.

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 200 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Борошно - 300 грам
  • Шоколад - 600 грам
  • Молоко - 350 мілілітрів
  • Вершки - 500 мілілітрів
  • Мед - 1.5 Ст. Ложки
  • Лимонна кислота - 0.5 чайних ложки
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
торт
1. Візьміть близько 120 грам шоколаду, розтопіть його на водяній бані.
торт
2. У глибоку миску просійте борошно з розпушувачем.
торт
3. Половину вершкового масла (розм'якшеного) з'єднайте з цукром. В даному рецепті приготування торта"Їжа диявола" , крім білого, використовується коричневий цукор. Збийте до однорідності.
торт
4. Мартенс відділи Желтков. Останні по одному додайте в масло, продовжуючи збивати.
торт
5. Потроху додайте шоколад.
торт
6. Додайте щіпку солі, всипте невеликими порціями борошно. Все як слід перемішайте, тонкою цівкою вливайте молоко.
торт
7. Тісто має бути однорідним і без грудочок.
торт
8. У відкладені раніше білки додайте дрібку лимонної кислоти. Починаючи збивати на повільній швидкості, доведіть масу до щільних піків.
торт
9. Обережно перекладіть білки в тісто, акуратно перемішавши їх. Важливо зберегти легкість, щоб торт"Їжа диявола" в домашніх умовах вийшов ідеальним.
торт
10. Жароміцних форму змажте маслом або застеліть пергаментом. Викладіть тісто і відправте в розігріту духовку. Випікайте корж близько 30-40 хвилин до готовності при температурі 180 градусів.
торт
11. Готовий корж остудіть (хвилин 5-7) в формі, потім викладіть на решітку і залиште на ніч. Це дуже важливий нюанс, корж повинен добре вилежатися.
торт
12. З'єднайте половину вершків з 200 грамами шоколаду, надішліть на вогонь. Розтопіть, ретельно перемішуючи, а потім влийте вершки. Зніміть з вогню і разом з коржем залиште до ранку, накривши харчовою плівкою.
торт
13. Вранці збийте в пишний крем. При бажанні можете доповнити (для аромату) ванільним екстрактом, лікером або коньяком, наприклад.
торт
14. Розтопіть залишився шоколад на водяній бані. Додайте мед і введіть розм'якшене вершкове масло.
торт
15. Збийте до однорідності. Після крем треба охолодити (пару годин) в холодильнику.
торт
16. Розріжте кожен корж уздовж і змастіть вершково-шоколадним кремом.
торт
17. Зверху і з боків також змастіть кремом. Тепер потрібно залишити торт на просочення мінімум на 4-5 годин. Найкраще дати йому постояти ніч.
торт
18. От і все, тепер ви знаєте, як приготувати торт"Їжа диявола" . Смачного!

Схожі рецепти