Томатний соус з естрагоном
(покроковий рецепт з фото)
Томатний соус з естрагоном - це спеціальний соус для піци, якому мене навчив шеф-кухар крутий італійської піцерії. В дійсності, виходить розкішно - Не порівняти з кетчупом.
Єдиний випробуваний мною спосіб використання цього соусу - це його додавання в піцу. Точніше, цим соусом необхідно змащувати тісто для піци, а вже на нього викладати всі бажані інгредієнти. Скажу я вам, піца з таким томатним соусом з естрагоном виходить куди смачніше звичайної. Думаю, почасти цей соус - і є той самий секрет, дозволяє шеф-кухарям готувати такі смачні італійські піци Пробуємо і ділимося враженнями!
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 40 мілілітрів
- Естрада - 30 грам
- Томатне пюре - 500 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Часник очищаємо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо в оливковій олії. Буквально 3 моменти - до виникнення приємного часникового запаху.
Тим часом, займаємося естрагоном - викидаємо стебла, залишаємо тільки листочки.
Виливаємо в сковороду з часником томатне пюре (для його приготування потрібно перетерти помідори через сито). Доводимо до кипіння, після чого додаємо листя естрагону.
Перемішуємо, додаємо сіль, кип'ятимо ще 3-4 хвилини і знімаємо з вогню. Соус готовий. Перед тим, як класти його в піцу, варто остудити соус хоча б до кімнатної температури.