Куряча грудка з естрагоном
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати курячу грудку ніжною і ароматною? Все дуже просто, вам знадобляться: вино, вершки і естрагон! Рекомендую рецепт соковитою і смачною курячої грудки з естрагоном на обід або вечерю!
Щоб куряча грудка була ніжною і соковитою, треба її спочатку обсмажити на сильному вогні, а потім довести до готовності в духовці. Соус готуємо на основі курячого бульйону, білого вина, вершків жирних (замість них можете взяти сметану) і естрагону. Щоб зробити соус більш пікантним, додайте в нього гірчицю. В ідеалі - dizhonskuю, але звичайна негостра теж підійде.
- Куряча грудка - 3-4 штук
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 0, 25 склянки
- Бульйон курячий - 1 Склянка
- Вино біле - 0, 25 склянки
- Дижонская гірчиця - 2 Ст. Ложки
- Вершки або сметана - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Естрада - 3 чайних ложки
Курячі грудки натріть сіллю і перцем, дайте їм постояти хвилин 15, щоб курка переповнилася спеціями.
За бажанням додайте ще приправу до м'яса або курки, можете трохи скропити соєвим соусом для пікантності.
Якщо вам не вистачає естрагону в соусі, можете і грудки їм натерти.
Якщо вам не вистачає естрагону в соусі, можете і грудки їм натерти.
Розігрійте сковороду, налийте в неї масло рослинне.
Якщо ви не зняли шкіру з грудок, спочатку обсмажте курку шкірою вниз.
Потім з іншого боку обсмажте (всього по 3 хвилини з кожного боку).
Потім з іншого боку обсмажте (всього по 3 хвилини з кожного боку).
Потім перекладіть курку в форму для запікання і відправте в розігріту до 200 гралусов духовку на 7-10 хвилин.
А поки займіться соусом.
Злийте зі сковороди масло з-під курки, налийте в неї бульйон, додайте вино, готуйте на середньому вогні, поки приблизно половина не википить.
Потім додайте вершки або сметану, діжонську гірчицю, готуйте ще хвилин 5.
А поки займіться соусом.
Злийте зі сковороди масло з-під курки, налийте в неї бульйон, додайте вино, готуйте на середньому вогні, поки приблизно половина не википить.
Потім додайте вершки або сметану, діжонську гірчицю, готуйте ще хвилин 5.
В кінці в соус додайте естрагон і масло вершкове, перемішайте і тушкуйте його ще хвилину або дві.
Подавайте готові курячі грудки з естрагоном, прикрасивши зеленню. Смачного!