Рецепт Куряча грудка з естрагоном фото

Куряча грудка з естрагоном
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Молочні продукти , Птах , Курка , Зелень , Спеції , Прянощі , Приправи , Куряча грудка
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Як приготувати курячу грудку ніжною і ароматною? Все дуже просто, вам знадобляться: вино, вершки і естрагон! Рекомендую рецепт соковитою і смачною курячої грудки з естрагоном на обід або вечерю!

Опис приготування:

Щоб куряча грудка була ніжною і соковитою, треба її спочатку обсмажити на сильному вогні, а потім довести до готовності в духовці. Соус готуємо на основі курячого бульйону, білого вина, вершків жирних (замість них можете взяти сметану) і естрагону. Щоб зробити соус більш пікантним, додайте в нього гірчицю. В ідеалі - dizhonskuю, але звичайна негостра теж підійде.

  • Куряча грудка - 3-4 штук
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - 0, 25 склянки
  • Бульйон курячий - 1 Склянка
  • Вино біле - 0, 25 склянки
  • Дижонская гірчиця - 2 Ст. Ложки
  • Вершки або сметана - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Естрада - 3 чайних ложки
куряча грудка з естрагоном - фото крок 1
Курячі грудки натріть сіллю і перцем, дайте їм постояти хвилин 15, щоб курка переповнилася спеціями.
куряча грудка з естрагоном - фото крок 2
За бажанням додайте ще приправу до м'яса або курки, можете трохи скропити соєвим соусом для пікантності.
Якщо вам не вистачає естрагону в соусі, можете і грудки їм натерти.
куряча грудка з естрагоном - фото крок 3
Розігрійте сковороду, налийте в неї масло рослинне.
куряча грудка з естрагоном - фото крок 4
Якщо ви не зняли шкіру з грудок, спочатку обсмажте курку шкірою вниз.
Потім з іншого боку обсмажте (всього по 3 хвилини з кожного боку).
куряча грудка з естрагоном - фото крок 5
Потім перекладіть курку в форму для запікання і відправте в розігріту до 200 гралусов духовку на 7-10 хвилин.
А поки займіться соусом.
Злийте зі сковороди масло з-під курки, налийте в неї бульйон, додайте вино, готуйте на середньому вогні, поки приблизно половина не википить.
Потім додайте вершки або сметану, діжонську гірчицю, готуйте ще хвилин 5.
куряча грудка з естрагоном - фото крок 6
В кінці в соус додайте естрагон і масло вершкове, перемішайте і тушкуйте його ще хвилину або дві.
куряча грудка з естрагоном - фото крок 7
Подавайте готові курячі грудки з естрагоном, прикрасивши зеленню. Смачного!

Схожі рецепти