Томатна юшка з рибою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную для різноманітності перших страв з риби рецепт, як приготувати томатну юшку з рибою і картоплею. У вас вийде ситне гаряче з бюджетного набору продуктів.
Для томатної юшки з риби можна взяти філе будь-якої доступної для вас білої риби: НЕК, пікша, лихоманка тощо.. Якщо готуєте її в літній час, використовуйте свіжі помідори. Жорстку шкірку томатів можна легко зняти. Для цього зробіть на верхівці помідорів хрестоподібний надріз, залийте їх окропом, обполосніть в крижаній воді і зніміть шкірку. Приємних вам клопоту на кухні!
- Хек - 400 грам (філе білої риби)
- Томати - 500 грам (у власному соку)
- Картопля - 2 штуки
- Імбир - 1 частина(3 см кореня)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Паприка гостра - За смаком
Тушки риби необхідно розморозити при кімнатній температурі.
Картопля помийте, очистіть і наріжте скибочками 0, 5 см завтовшки. Відваріть в пароварці протягом 10 хвилин.
У глибокій сковороді розігрійте олію, обсмажте імзмельченний імбир до появи аромату. Томати очистіть від шкірки і розімніть. Влийте разом з соком в сковороду і тушкуйте протягом 3 хвилин. Додайте води (приблизно 300 мл), сіль, паприка. Доведіть до кипіння і готуйте на повільному вогні протягом 5 хвилин.
Рибу нарізати на порційні шматочки, помістіть в соус і готуйте протягом 8-10 хвилин.
Перед подачею додайте картоплю, відварений на пару і рубану зелень. Смачного!