Тісто на пельмені (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Домашні пельмені - це одне з улюблених страв багатьох людей. Вони збирають всю сім'ю під час приготування, а потім і за столом. Вибір рецепта тесту так само важливий, як і начинка для виробів.
Фарш вибирайте будь-який (м'ясної або курячий). Цей же варіант підійде і для вареників, оскільки він має всім знайомий смак. Тому я хочу поділитися з вами тим, як приготувати тісто на пельмені (класичний рецепт). Після, замішуючи, залиште його на 30 хвилин, а тільки потім розгортайте.
- Борошно - 500 грам
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Манька - 1 щіпка
Борошно просійте в глибоку миску. В середині зробіть поглиблення. У нього додайте яйце, масло і манку.
Окремо змішайте воду з сіллю. Потім влийте її в борошняну масу. Перемішайте ложкою.
Тісто вимішують близько 10 хвилин, поки воно не перестане прилипати до рук. Залиште готове тісто при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.