Пельмені (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені (пози) - блюдо бурятської і монгольської кухні. Блюдо родинно хінкалі або мантам, але на відміну від останніх, начинка в буузах виключно м'ясна.
Пропоную приготувати буузи і побалувати своїх близьких цим шикарним рецептом. Блюдо соковите, ароматне і дуже смачне! Традиційно основою для начинки було м'ясо коней, баранів або корів. На даний момент можна зустріти варіанти і зі свинини. Можливі різні різновиди фаршу, вибирайте той, що вам більше подобається. Крім м'яса до начинки можна додати цибулю і часник, інші овочі виключаються, в цьому і є головна відмінність бууз від їх аналогічних побратимів.
- Вода - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 500 грам
- Жирна яловичина - 700 грам (м'якоть)
- Цибуля - 3 штуки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте яйце, сіль, воду і рослинне масло.
Частинами додайте борошно. У мене цільнозерновий (борошно грубого помелу), але ви можете сміливо брати для приготування бууз звичайну рафіновану білу муку.
Муки може піти трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, готове тісто має бути щільне, але еластичне. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і дайте відпочити.
Тим часом приготуйте начинку. Цибуля наріжте дрібними кубиками. Яловичину дрібно порубати ножем або пропустіть через м'ясорубку.
Додайте сіль, перець або будь-які інші спеції, влийте приблизно 50 мл. Холодної води для соковитості і все ретельно перемішайте до однорідності.
Від тесту відріжте шматок і скачайте ковбаску. Наріжте ковбаску шматочками, шириною близько 2, 5 - 3 см.
Кожен шматочок обваляйте з двох сторін у борошні, приминаючи руками і розкачайте в формі кола. Кому-то можливо зручніше розкачати весь пласт тесту і вирізати потім кола. Викладіть на середину розкачане кола м'ясний фарш.
Робіть защипи на тесті по колу, збираючи його складочками. У центрі повинна вийти дірочка. Вважається, що чим більше защипов (ідеально - 33), тим господиня більш вміла.
Готові буузи викладіть на змащені маслом яруси мантоварки. Варіть їх потрібно на пару. Вважається, що 20 хвилин буде достатньо, але я готувала 45 хвилин.
Їдять буузи традиційно руками, надкусив у денця і випиваючи весь утворився всередині бульйон. Можна посипати їх свіжою зеленню, полити розтопленим вершковим маслом або подати будь-який соус за смаком. Смачного!