Рецепт Пельмені (класичний рецепт) фото

Пельмені (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно , М'ясо , Яловичина , Говяжа вирізка
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви на пару
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пельмені (пози) - блюдо бурятської і монгольської кухні. Блюдо родинно хінкалі або мантам, але на відміну від останніх, начинка в буузах виключно м'ясна.

Опис приготування:

Пропоную приготувати буузи і побалувати своїх близьких цим шикарним рецептом. Блюдо соковите, ароматне і дуже смачне! Традиційно основою для начинки було м'ясо коней, баранів або корів. На даний момент можна зустріти варіанти і зі свинини. Можливі різні різновиди фаршу, вибирайте той, що вам більше подобається. Крім м'яса до начинки можна додати цибулю і часник, інші овочі виключаються, в цьому і є головна відмінність бууз від їх аналогічних побратимів.

  • Вода - 200 мілілітрів
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 500 грам
  • Жирна яловичина - 700 грам (м'якоть)
  • Цибуля - 3 штуки
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
пельмені (класичний рецепт) - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
пельмені (класичний рецепт) - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте яйце, сіль, воду і рослинне масло.
пельмені (класичний рецепт) - фото крок 3
Частинами додайте борошно. У мене цільнозерновий (борошно грубого помелу), але ви можете сміливо брати для приготування бууз звичайну рафіновану білу муку.
пельмені (класичний рецепт) - фото крок 4
Муки може піти трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, готове тісто має бути щільне, але еластичне. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і дайте відпочити.
пельмені (класичний рецепт) - фото крок 5
Тим часом приготуйте начинку. Цибуля наріжте дрібними кубиками. Яловичину дрібно порубати ножем або пропустіть через м'ясорубку.
пельмені (класичний рецепт) - фото крок 6
Додайте сіль, перець або будь-які інші спеції, влийте приблизно 50 мл. Холодної води для соковитості і все ретельно перемішайте до однорідності.
пельмені (класичний рецепт) - фото крок 7
Від тесту відріжте шматок і скачайте ковбаску. Наріжте ковбаску шматочками, шириною близько 2, 5 - 3 см.
пельмені (класичний рецепт) - фото крок 8
Кожен шматочок обваляйте з двох сторін у борошні, приминаючи руками і розкачайте в формі кола. Кому-то можливо зручніше розкачати весь пласт тесту і вирізати потім кола. Викладіть на середину розкачане кола м'ясний фарш.
пельмені (класичний рецепт) - фото крок 9
Робіть защипи на тесті по колу, збираючи його складочками. У центрі повинна вийти дірочка. Вважається, що чим більше защипов (ідеально - 33), тим господиня більш вміла.
пельмені (класичний рецепт) - фото крок 10
Готові буузи викладіть на змащені маслом яруси мантоварки. Варіть їх потрібно на пару. Вважається, що 20 хвилин буде достатньо, але я готувала 45 хвилин.
пельмені (класичний рецепт) - фото крок 11
Їдять буузи традиційно руками, надкусив у денця і випиваючи весь утворився всередині бульйон. Можна посипати їх свіжою зеленню, полити розтопленим вершковим маслом або подати будь-який соус за смаком. Смачного!

Схожі рецепти