Пельмені (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогоднішній рецепт присвячений приготуванню мантів. Ця страва бере своє коріння з народів Центральної Азії, а в наш час немає, мабуть, таку людину, який не був би знайомий з цією стравою.
Манти виходять соковитими і смачними, навряд чи кого з вашої сім'ї залишать байдужими. Манти подавайте зі сметаною або каймаком. Якщо любите більш м'який смак, то додайте в фарш терту гарбуз. Важливо відмітити, що тісто на манти потрібно розгортати дуже тонко. Таке блюдо, як манти відмінно підійде як для повсякденного столу, так і прикрасять святковий. Смачного!
- Тісто на пельмені - 850 грам
- М'якоть яловичини - 800 грам
- Курдючний баранячий жир (сало) - 150 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Koriandr - 1, 5 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
1
Заздалегідь трохи подморозьте м'ясо і сало. М'ясо наріжте якомога дрібніше, а сало трохи крупніше м'яса.
2
Цибуля наріжте дрібними кубиками, додайте в фарш.
3
Коріандр трохи прогрійте на сухій сковороді і потовчіть ложкою або в ступі, додайте в фарш разом з сіллю і перцем.
4
У фарш додайте 3-4 ст. L. Холодної води і ретельно перемішайте.
5
З тіста розкачати тонкий пласт і наріжте його на квадрати приблизно по 12 см.
6
Викладіть начинку, близько 1, 5 ст. L. І закріпіть кінці, щоб вийшов конверт, потім краю притисніть один до одного, щоб вийшов круг.
7
Мантишніца змастіть маслом, закип'ятіть воду і варіть манти на пару 40-50 хвилин.
8
Смачного!