Рецепт Тісто для піцци: класичний італійський рецепт фото

Тісто для піцци: класичний італійський рецепт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно
На швидку руку
Випічка , Піца
Кількість порцій: 2
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Тим, хто вирішив приготувати домашню піцу, розповім, як зробити тісто для піци за класичним італійським рецептом. Знадобляться швидкодіючі сухі дріжджі і пшеничне борошно.

Опис приготування:

Тісто потрібно наполягати в теплі. Якщо температура в будинку невідповідна, нагрейте духовку до 160 градусів, вимкніть, дайте їй трохи охолонути і Відведіть туди тісто. Так воно точно підійде.

Заморожене тісто такого плану краще зберігати в морозильній камері не довше двох тижнів.


  • Вода тепла - 360 мілілітрів (близько 40 градусів)
  • Пакетик сухих дріжджів - 1 штука (або про 2 немає. Ложок)
  • Борошно пшеничне - 420 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
тісто для піцци: класичний італійський рецепт - фото крок 1
У воду всипте дріжджі і дайте їм заробити, залиште хвилин на 5. Потім з'єднайте воду з борошном, сіллю, цукром і маслом, почніть вимішувати спеціальною насадкою міксера або руками.
тісто для піцци: класичний італійський рецепт - фото крок 2
Якщо тісто виходить рідкуватий, додайте борошна, але не переборщіть. Змастіть тісто маслом, накрийте миску плівкою і залиште в теплому місці на години півтори-два.
тісто для піцци: класичний італійський рецепт - фото крок 3
Тісто має збільшитися приблизно вдвічі. Якщо час дозволяє, можна дати йому постояти ще довше.
тісто для піцци: класичний італійський рецепт - фото крок 4
Готове тісто можна заморозити або відразу використовувати. Перед розкачування обомніте його трохи.

Схожі рецепти