Тісто для піцци: класичний італійський рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Тим, хто вирішив приготувати домашню піцу, розповім, як зробити тісто для піци за класичним італійським рецептом. Знадобляться швидкодіючі сухі дріжджі і пшеничне борошно.
Тісто потрібно наполягати в теплі. Якщо температура в будинку невідповідна, нагрейте духовку до 160 градусів, вимкніть, дайте їй трохи охолонути і Відведіть туди тісто. Так воно точно підійде.
Заморожене тісто такого плану краще зберігати в морозильній камері не довше двох тижнів.
- Вода тепла - 360 мілілітрів (близько 40 градусів)
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука (або про 2 немає. Ложок)
- Борошно пшеничне - 420 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
У воду всипте дріжджі і дайте їм заробити, залиште хвилин на 5. Потім з'єднайте воду з борошном, сіллю, цукром і маслом, почніть вимішувати спеціальною насадкою міксера або руками.
Якщо тісто виходить рідкуватий, додайте борошна, але не переборщіть. Змастіть тісто маслом, накрийте миску плівкою і залиште в теплому місці на години півтори-два.
Тісто має збільшитися приблизно вдвічі. Якщо час дозволяє, можна дати йому постояти ще довше.
Готове тісто можна заморозити або відразу використовувати. Перед розкачування обомніте його трохи.