Тісто для піцци «Італійська класика»
(покроковий рецепт з фото)
Не варто забувати, що піца спочатку була селянською їжею. І готували її з продуктів, які були в наявності у бідняків: мука, вода, сіль, оливкова олія і помідори, наповнені південним сонцем.
Даної кількості продуктів вистачає на дві тонкі піци діаметром по 25 см. Саме тісто можна зберігати в холодильнику протягом 3-х днів. Всі подробиці, як приготувати тісто для піци "італійська класика", можна дізнатися в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 330 грам
- Дріжджі свіжі - 20 грам (або сухі - 7 г)
- Вода - 250 мілілітрів (тепла - 40 ° С)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
Підготуйте продукти для тіста.
У теплій воді розмішайте дріжджі, залиште в теплому місце на 10 хвилин для їх активації. Борошно і сіль просійте в глибоку миску.
У борошно влийте дріжджі, що підійшли і оливкове масло. Замісити гладке еластичне тісто. Тісто обомніте, округлятимете, помістіть в миску, змащену олією. Накрийте і поставте для підйому в тепле місце на 1 час.
У борошно влийте дріжджі, що підійшли і оливкове масло. Замісити гладке еластичне тісто. Тісто обомніте, округлятимете, помістіть в миску, змащену олією. Накрийте і поставте для підйому в тепле місце на 1 час.
Підійшло тісто має збільшитися в два рази. Обімніть його і розділіть на 2 частини.
Одну частину тіста розкачати на пергаменті для випічки в тонку круглу корж.
Перенесіть його на деко, розподіліть начинку по всій поверхні коржа. Випікайте піцу в розігрітій до 250 ° C духовці протягом 15-20 хвилин. Так само сформуйте і випікайте другу піцу.
Смачного!