Рецепт Тісто для піцци фото

Тісто для піцци
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід
Випічка , Піца
Кількість порцій: 2
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Багато улюблені страви хочеться приготувати вдома. Це ж стосується і легендарної піци. Існує дуже багато різних рецептів для приготування тіста для піци. Ділюся один з найпростіших.

Опис приготування:

Якщо хочете зробити тісто про запас, просто оберніть куля тісто харчовою плівкою і приберіть для зберігання в морозильну камеру. Тісто для піци зробити дуже просто, а необхідні продукти завжди є під рукою. А щоб основа для піци була хрусткою, замініть частину борошна на манку або кукурудзяну муку. При випіканні можете змастити маслом, вийде приємна золотава скоринка. Смачного!

  • Тепла вода - 0, 5 склянки(+ 1¼ склянки кімнатної температури)
  • Дріжджі - 2¼ Чайних ложок (миттєвої дії)
  • Борошно - 4 склянки(+ для трохи для присипки)
  • Сіль - 1½ Чайних ложок
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1
Візьміть ємність, в яку вміщається 2 склянки води. Влийте в нього теплу воду (півсклянки), всипте дріжджі. Залиште їх для того, щоб почали"працювати" (можна додати для цього ще трошки цукру, буквально 0, 5-1 середня лінія). В окремій глибокій ємності змішайте борошно і сіль. У склянку з дріжджами влийте воду кімнатної температури.
2
По центру сухої суміші зробіть невелике заглиблення, влийте туди дріжджову масу і оливкове масло. На невеликої потужності почніть замішувати міксером. Потім за допомогою спеціальної насадки для тіста замішують на невеликих оборотах до отримання м'якого і еластичного тіста. Якщо потрібно, додайте ще трохи борошна.
3
Візьміть глибоку ємність. Змастіть її зсередини трохи оливковою олією. Перекладіть туди тісто (проверніть його, щоб трохи покрилося маслом. Закрийте ємність харчовою плівкою і залиште тісто на 1, 5-2 години підніматися.
4
Потім обомніте тісто. Перекладіть його на присипану борошном поверхню. Розділи 2 рівні частини, з кожної сформуйте максимально ідеальний куля. Накрийте рушником, нехай"відпочине" від 10 до 30 хвилин.
5
Потім розкачати, змастіть соусом, інвест načinku. Випікайте таку піцу при 250 градусах 20-30 хвилин, до готовності.

Схожі рецепти