Терпуг в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Побалуйте себе смачною апетитною рибкою, запеченої в духовці з овочами і сметаною. Блюдо досить просте на кожен день і досить оригінальне і яскраве на святкову вечерю. Дивіться рецепт!
Як і будь-яка морська риба, терпуг дуже хороший запечений в духовці. У ньому трохи кісток, а саме м'ясо дуже смачне, може бути злегка зеленуватим і жовтуватим. Найчастіше у нас він продається замороженим, тому перед приготуванням ви його розморозити і промийте. Дивіться, як приготувати терпуга в духовці. Для цього можете взяти стейкових шматочки, вони найсмачніші. Ще можна додати помідор до риби, тоді страва буде ще соковитіше.
- Terpug - 500-700 грам
- Картопля - 4-5 штук
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1-2 штук
- Лимон - 1 штука
- Приправа горіхова - 1 Чайна ложка
- Сушена зелень - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крем - 3-4 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 0, 75 склянки
- Сир - 100 грам
- Зелень - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Морквину почистіть і потріть на крупній тертці (ще краще - на тертці для корейської моркви).
Викладіть у форму для запікання.
Викладіть у форму для запікання.
Цибуля поріжте півкільцями і викладіть поверх морквини.
Картоплю порізати на кружечки середньої товщини і викладіть поверх лука. Посоліть і поперчіть за смаком.
Повторіть всі верстви ще раз: морквина, цибуля, картопля. Приправити сіллю і poperčite.
Повторіть всі верстви ще раз: морквина, цибуля, картопля. Приправити сіллю і poperčite.
У мисці змішайте сметану, приправу горіхову, сіль і перець за смаком, сушену зелень, сік лимона, дві третини склянки води, 2-3 столові ложки масла рослинного. Гарненько розмішайте.
В сметанним суміш гарненько занурте шматочки риби, потім викладіть терпуга поверх картоплі. А самій сметаною полийте і рибу, і картоплю.
Надішліть в розігріту до 190-200 З духовку хвилин на 35-45, запікайте до готовності.
Надішліть в розігріту до 190-200 З духовку хвилин на 35-45, запікайте до готовності.
Потім посипати сиром тертим і знову відправте рибу в духовку, щоб сир підрум'яниться.
Подавати можете з овочевим салатом і посипавши зеленню. Смачного!
Подавати можете з овочевим салатом і посипавши зеленню. Смачного!