Рецепт Терпуг в духовці фото

Терпуг в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Побалуйте себе смачною апетитною рибкою, запеченої в духовці з овочами і сметаною. Блюдо досить просте на кожен день і досить оригінальне і яскраве на святкову вечерю. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Як і будь-яка морська риба, терпуг дуже хороший запечений в духовці. У ньому трохи кісток, а саме м'ясо дуже смачне, може бути злегка зеленуватим і жовтуватим. Найчастіше у нас він продається замороженим, тому перед приготуванням ви його розморозити і промийте. Дивіться, як приготувати терпуга в духовці. Для цього можете взяти стейкових шматочки, вони найсмачніші. Ще можна додати помідор до риби, тоді страва буде ще соковитіше.

  • Terpug - 500-700 грам
  • Картопля - 4-5 штук
  • Морквина - 1 штука
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Приправа горіхова - 1 Чайна ложка
  • Сушена зелень - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Крем - 3-4 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Вода - 0, 75 склянки
  • Сир - 100 грам
  • Зелень - За смаком
терпуг в духовці - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
терпуг в духовці - фото крок 2
Морквину почистіть і потріть на крупній тертці (ще краще - на тертці для корейської моркви).
Викладіть у форму для запікання.
терпуг в духовці - фото крок 3
Цибуля поріжте півкільцями і викладіть поверх морквини.
терпуг в духовці - фото крок 4
Картоплю порізати на кружечки середньої товщини і викладіть поверх лука. Посоліть і поперчіть за смаком.
Повторіть всі верстви ще раз: морквина, цибуля, картопля. Приправити сіллю і poperčite.
терпуг в духовці - фото крок 5
У мисці змішайте сметану, приправу горіхову, сіль і перець за смаком, сушену зелень, сік лимона, дві третини склянки води, 2-3 столові ложки масла рослинного. Гарненько розмішайте.
терпуг в духовці - фото крок 6
В сметанним суміш гарненько занурте шматочки риби, потім викладіть терпуга поверх картоплі. А самій сметаною полийте і рибу, і картоплю.
Надішліть в розігріту до 190-200 З духовку хвилин на 35-45, запікайте до готовності.
терпуг в духовці - фото крок 7
Потім посипати сиром тертим і знову відправте рибу в духовку, щоб сир підрум'яниться.
Подавати можете з овочевим салатом і посипавши зеленню. Смачного!

Схожі рецепти