Рецепт Терпкий «Tropez» з сирним кремом фото

Терпкий «Tropez» з сирним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто, Маскарпоне
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Торти

Пиріг "тропе" з сирним кремом - вишукана випічка, рецепт якої створив французький булочник. Він так сподобався місцевим жителям, що відразу потрапив в скарбничку кращих пекарських рецептів Франції.

Рецепт тарта "тропе" досить засекречений, і справжній склад достеменно невідомий. Я пропоную рецепт тарта "тропе" з сирним кремом, який нічим не гірша за оригінал. У мене заварний сирний крем з маскарпоне зі збитими вершками. Повітряна основа із дріжджового тіста, а посередині товстий шар ніжного крему - це щось! Для посипання я використовувала мигдалеву борошно, але в цілому можна обійтися і без неї. Якщо десерт готується тільки для дорослих, в крем можна додати 30 мл. Лікеру - це додасть цікаву нотку. Смачного!

  • Борошно - 450 грам(400 гр для тесту і 50 гр для крихти)
  • Дріжджі сухі - 15 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Цукор - 30 грам
  • Коричневий цукор - 100 грам(50 гр для крихти і 50 гр для крему)
  • Яйце - 2 штуки
  • Яєчний жовток - 5 штук(1 шт для змащення і 4 шт для крему)
  • Вершкове масло - 150 грам(100 гр для тесту і 50 гр для крихти)
  • Молоко - 280 мілілітрів
  • Вершки жирністю 30% - 170 мілілітрів
  • Ваніль стручки - 1 штука
  • Желастін листової - 3 штуки
  • Сирний сир маскарпоне - 250 грам
  • Мигдалеве борошно - 50 грам
  • Цукрова пудра - 50 грам
пиріг
У каструлю влийте молоко і додайте ваніль. Прогрійте молоко протягом декількох хвилин, але немає аргументів кипіння.
пиріг
Додайте молоко в жовтки і поставте на повільний вогонь. Варіть до загусання, постійно помішуючи.
пиріг
Накрийте крем плівкою і залиште остигати.
пиріг
Заважайте тісто до однорідності 5 хвилин. Потім додайте вершкове масло і ще раз все змішайте.
пиріг
Коли тісто підійде, обомніте його руками, і залиште ще на 30 хвилин.
пиріг
Дріжджове тісто розкачати пластом товщиною в 3 см, змастіть збитим жовтком, і посипте зверху крихтою.
пиріг
Нижний корж перемажьте кремом, і накрийте зверху другим коржем. Надішліть в холодильник на кілька годин, щоб крем повністю застиг. Подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти