Терпкий «Tropez» з сирним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг "тропе" з сирним кремом - вишукана випічка, рецепт якої створив французький булочник. Він так сподобався місцевим жителям, що відразу потрапив в скарбничку кращих пекарських рецептів Франції.
Рецепт тарта "тропе" досить засекречений, і справжній склад достеменно невідомий. Я пропоную рецепт тарта "тропе" з сирним кремом, який нічим не гірша за оригінал. У мене заварний сирний крем з маскарпоне зі збитими вершками. Повітряна основа із дріжджового тіста, а посередині товстий шар ніжного крему - це щось! Для посипання я використовувала мигдалеву борошно, але в цілому можна обійтися і без неї. Якщо десерт готується тільки для дорослих, в крем можна додати 30 мл. Лікеру - це додасть цікаву нотку. Смачного!
- Борошно - 450 грам(400 гр для тесту і 50 гр для крихти)
- Дріжджі сухі - 15 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 30 грам
- Коричневий цукор - 100 грам(50 гр для крихти і 50 гр для крему)
- Яйце - 2 штуки
- Яєчний жовток - 5 штук(1 шт для змащення і 4 шт для крему)
- Вершкове масло - 150 грам(100 гр для тесту і 50 гр для крихти)
- Молоко - 280 мілілітрів
- Вершки жирністю 30% - 170 мілілітрів
- Ваніль стручки - 1 штука
- Желастін листової - 3 штуки
- Сирний сир маскарпоне - 250 грам
- Мигдалеве борошно - 50 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
У каструлю влийте молоко і додайте ваніль. Прогрійте молоко протягом декількох хвилин, але немає аргументів кипіння.
Додайте молоко в жовтки і поставте на повільний вогонь. Варіть до загусання, постійно помішуючи.
Накрийте крем плівкою і залиште остигати.
Заважайте тісто до однорідності 5 хвилин. Потім додайте вершкове масло і ще раз все змішайте.
Коли тісто підійде, обомніте його руками, і залиште ще на 30 хвилин.
Дріжджове тісто розкачати пластом товщиною в 3 см, змастіть збитим жовтком, і посипте зверху крихтою.
Нижний корж перемажьте кремом, і накрийте зверху другим коржем. Надішліть в холодильник на кілька годин, щоб крем повністю застиг. Подавайте до столу. Приємного чаювання!