Бісквіт з сирним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Бісквіт з кремом - це простий, але дивовижно смачний десерт, перед яким не встоять ні дорослі, ні діти. Просто і красиво: дивіться, як приготувати бісквіт з сирним кремом, прямо зараз!
Головне в бісквіті - це окремо збити жовтки і білки і по черзі ввести їх в тісто. Плюс, чим більше яєць, тим краще бісквіт виходить. 5 штук - це оптимальний варіант. Також для приготування бісквіта з сирним кремом, нам знадобиться жирний сир (або хоча б 9 %) і жирні вершки (не менше 33 %). Для просочення візьміть будь-який лікер: апельсиновий, вишневий, малиновий, наприклад. Хай щастить!
- Борошно - 100 грам
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйця - 5 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Темний шоколад - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Цукрова пудра - 75 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сир - 100 грам
- Цукрова пудра - 100 грам (для крему)
- Цедра апельсина - 1 штука
Почнемо з тіста: борошно змішайте з какао і розпушувачем.
Розм'якшене вершкове масло збийте з цукровою пудрою.
Жовтки розітріть з половиною цукру. Шоколад розтопіть на водяній бані. У вершкове масло влийте спочатку шоколад, потім - жовтки, все пермешать.
Всі сухі інгредієнт додайте в отриману олійно-шоколадну суміш. Перемішайте гарненько.
З цукром збийте до білої піни білки, введіть їх акуратно в тісто.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Бісквітне тісто викладіть у форму для випікання, попередньо змастивши її невеликим шматочком вершкового масла. Випікайте 35-40 хвилин (до готовності).
Поки випікається бісквіт, приготуйте крем. Сир, цедру апельсина і цукрову пудру збийте блендером до однорідної маси.
Вершки збийте до густої білої піни.
Змішайте вершки з сирною частиною - і сирний крем готовий!
Готовому бісквітного Коржу дайте охолонути, розріжте його по можливості на дві-три частини. Просочіть коржі трохи лікером або улюбленим сиропом. Зверху рівномірно нанесіть крем.
Зберіть все коржі, прикрасьте на свій розсуд. Як на мене, шоколадна глазур і шоколадна крихта - це ідеальний варіант. Так як у мене був апельсиновий лікер для просочення, то прикрасила я готовий бісквіт з сирним кремом часточками апельсина.
Дайте бісквіту просочитися, для цього відправте його в холодильник на годинку-другу. Якщо, звичайно, встоїте і не з'їсте все відразу. Приємного чаювання!