Бісквітний вишневий торт з сирним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Вчора вирішила приготувати улюблений бісквітний вишневий торт з сирним кремом, але трохи урізноманітнила його. Бісквіт готується за 20 хвилин, тому цей торт можна вважати десертом на швидку руку.
Бісквіт можна приготувати на швидку руку, коли гості на порозі. На цей торт у мене пішло 2 годину (з урахуванням просочування торта в холодильнику). Вишнево-сирний крем чудово поєднується з бісквітом і шоколадно глазур'ю. Дуже раджу приготувати бісквітний вишневий торт з сирним кремом саме за цим рецептом.
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 250 грам
- Борошно - 120 грам
- Розпушувач - 1 чайних ложок
- Сіль - 1 За смаком
- Вишня - 200 грам
- Сир - 250 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 150 грам(50 грам в глазур)
- Цукор - 20 грам
- Молоко - 100 грам
1. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо жовтки з цукром і вершковим маслом, а білки - окремо в густу піну. Потім змішуємо білки і жовтки, додаючи поступово борошно. Тісто по консистенції має бути, як на оладки. Заливаємо його в форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Після запікання дістаємо бісквіт, даємо йому охолонути, після чого розрізаємо навпіл.
2. Збиваємо сир з вишнями, вершковим маслом і цукровою пудрою.
3. В окремому посуді зваримо заливку, яка стане просоченням одного коржа: в ємність відправляємо нарізану вишню, додаємо трохи води і доводимо до кипіння. Додаємо трохи крохмалю і варимо, постійно помішуючи. Коли маса почне загусати, знімаємо її з вогню.
4. Тепер промазуємо перший корж кремом, другий корж Промазуємо просоченням, а третій також промазуємо кремом.
5. Готуємо глазур: змішуємо какао з цукром, додаємо трохи молока. Доводимо до кипіння і варимо 2 хвилини, постійно помішуючи. Додаємо вершкове масло і знімаємо з вогню. Потім поливаємо отриманої глазур'ю наш торт і промазуємо його з усіх боків. Можна прикрасити будь-якими ягодами.
6. Відправляємо в холодильник на одну годину, після чого бісквітний вишневий торт з сирним кремом можна подавати до столу.
7. За даним рецептом торт виходить на 4-5 персон.