Рулет бісквітний з сирним кремом
(покроковий рецепт з фото)
На замітку любителям домашньої випічки пропоную дивно простий рецепт рулету бісквітного з сирним кремом. Ніжне тісто з повітряної начинкою - це просто ідеальний десерт.
Класичний рецепт рулету бісквітного з сирним кремом при бажанні можна доповнити також горіхами, сухофруктами або цукатами. Присипати його зверху можна цукровою пудрою, кокосовою стружкою або просіяним какао. Це дивно смачний рулет, який не залишить вас байдужими.
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Сир - 200 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Згущене молоко - 2 Ст. Ложки
1. Насамперед необхідно відокремити білки від жовтків і збити в міцну піну. Зробити це потрібно дуже акуратно, адже якщо потрапить хоч трохи жовтка, білок не зіб'ється так, як цього вимагає бісквіт.
2. Окремо збити жовтки з цукром і акуратно ввести в білки. В рецепт приготування рулету бісквітного з сирним кремом входить також крохмаль, але при бажанні його можна і не використовувати, додавши трохи більше борошна. Щоб маса вийшла більш однорідною, вводити жовтки і борошно потрібно по черзі.
3. Деко або велику форму для запікання застелити пергаментом і акуратно викласти тісто, розрівнюючи верх. Відправити в розігріту духовку на 13-15 хвилин.
4. Ще гарячий рулет викласти на аркуш паперу або рушник, присипане цукровою пудрою, і згорнути рулетом.
5. Найкраще залишити бісквіт на 10-12 годин, а тільки потім приступати до начинки.
6. Сир протерти через сито, щоб крем вийшов без грудочок. Вершкове масло збити зі згущеним молоком до однорідності і з'єднати з сиром. При бажанні замість згущеного молока в рецепт приготування рулету бісквітного з сирним кремом можна використовувати цукрову пудру до смаку. Начинку можна зробити більш солодкою при бажанні. Готовий крем розподілити по бісквіту.
7. Акуратно, але досить щільно згорнути рулет і залишити його в прохолодному місці (можна в холодильнику) з 1.5-2 годину.
8. Коли рулет бісквітний з сирним кремом в домашніх умовах просочився, його можна нарізати порційними шматочками і подавати до столу, попередньо прикрасивши пудрою або какао.