Бісквітний торт з сирним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний, в міру солодкий, з ніжним сирним кремом ... Цей торт - частий гість на нашому святковому столі. Заходьте в гості, пригощу і розповім, як приготувати бісквітний торт з сирним кремом.
Для коржів я вибираю класичний рецепт шоколадного бісквіта. Якщо ви любите вологі торти, просочіть коржі сиропом від консервованого ананаса. Сирний крем не полінуйтеся гарненько збити, тоді він стане схожий на повітряне хмарка. Фрукти ви можете використовувати на ваш смак: ананас, персики або мандарини. Приємних вам клопоту на кухні!
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка(+ 100 грам в глазур)
- Борошно - 1 Склянка
- Какао-порошок - 6 Ст. Ложок(2 ст.Л. З гіркою - в тісто; 4 ст.Л. З гіркою - в глазур)
- Сир - 300 грам
- Цукрова пудра - 120 грам
- Вершки - 250 мілілітрів
- Ананас консервований - 1/2 штуки
- Желатин - 20 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Вода - 200 мілілітрів(150 мл - в крем; 50 мл - в глазур)
- Вершкове масло - 100 грам
Підготуйте необхідні продукти для бісквіта.
І для крему.
Яйця, цукор і ванілін збийте міксером до отримання пишної світлої піни. Борошно і какао просійте через сито.
Поступово введіть борошно в яєчну суміш, перемішуючи за допомогою лопатки, рухаючись від низу до верху.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Силіконову форму (d - 24 см.) змочіть водою. Викладіть тісто у форму, накрийте зверху фольгою (для рівного підняття бісквіта), випікайте в розігрітій духовці протягом 30 хвилин. Обережно зніміть фольгу, буде виходити ГОРЯЧИЙ ПАР. Готовий бісквіт остудіть спочатку трохи в формі, а потім - на решітці. Розріжте бісквіт на два коржі. Один помістіть в силіконову форму.
Поки бісквіт остигає, приготуйте крем.
Желатин залийте водою і відставте набухати. Потім "розчинити" його на водяній бані або в каструлі з товстим дном. Чи не кип'ятіть!
Желатин залийте водою і відставте набухати. Потім "розчинити" його на водяній бані або в каструлі з товстим дном. Чи не кип'ятіть!
Сир протріть через сито або за допомогою блендера. Збийте з цукровою пудрою і вершками.
Додайте желатин тонкою цівкою, продовжуючи збивати протягом 5 хвилин.
Додайте шматочки ананаса, перемішайте.
Вилийте крем на підготовлений бісквітний корж, прикрийте другим і поставте застигати в холодильник мінімум на 2 годину. Я ставлю на ніч, при цьому краще розкривається смак коржів.
Потім акуратно витягніть торт з форми.
Для глазурі нам знадобляться: вода, цукор, розм'якшене вершкове масло і какао-порошок.
Зваріть сироп з 100 г і пісочний 50 мл води.
100 г м'якого вершкового масла змішайте до однорідності з 4 ст.Л. Какао-порошку. Влийте сироп в какао-масу, перемішайте.
Покрийте глазур'ю торт.
Прикрасьте його за бажанням. Я присипала цукровою пудрою через трафарет.
Приємного чаювання!