Терпкий полум’я
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, всі знають, що таке піца. А чи пробували ви французький варіант - тарт фламбе? Це досить цікаве і смачне блюдо, рекомендую всім на замітку рецепт приготування тарта фламбе.
Терпкий полум’я - популярне гаряче блюдо не тільки у Франції, але і в Німеччині. В цілому його можна готувати з різного тіста: як з дріжджового, так і з прісного. Головна відмінна риса від піци - соус для змазування коржа використовується сметанний, а не томатний. Щоб приготувати тарт фламбе, ви можете взяти будь-яку начинку (не обов'язково кабачок і ковбасу). Будь-які м'ясні продукти - відмінний вибір!
- Кабачок - 0, 5-1 штуки
- Помідор - 1-2 штук
- Ковбаса - За смаком
- Крем - 100-150 грам
- Зелень свіжа, часник - За смаком
- Сир тертий - 50-100 грам
- Кефір - 500 мілілітрів
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 500 грам (борошна додавайте на око, до потрібної консистенції тесту)
- Сіль - 1 щіпка
- Цибуля - 0, 5-1 штуки
- Базилік, спеції - За смаком
Тісто замісити на кефірі, підсипаючи борошно і додавши гаситься оцтом соду. Додайте сіль. За консистенцією тісто виходить, як жирна густа сметана або як тісто на оладки. Тут вже самі дивіться, на що вам зручніше орієнтуватися.
Приготуйте начинку: кабачки помийте, почистіть і за допомогою спеціальної Овочечистка наріжте на тонкі смужки. Цибуля поріжте кубиками.
Обсмажте цибулю і кабачок на сковороді в невеликій кількості масла рослинного, додайте спеції (наприклад, сушений базилік).
Гасіть до рум'яного золотистого кольору кабачок.
Помідори поріжте кільцями і на половинки (або четвертинки), сіль і poperčite.
Тепер можна приступити до формування коржі.
Тісто досить рідке, тому його просто виливаємо на деко і розрівнюємо, робіть тонший шар, щоб потім корж не була занадто товстою.
Сметану змішайте з дрібно порізаної свіжої зеленню (наприклад, з кропом або петрушкою). Сметанним соусом змастіть тісто.
Тісто досить рідке, тому його просто виливаємо на деко і розрівнюємо, робіть тонший шар, щоб потім корж не була занадто товстою.
Сметану змішайте з дрібно порізаної свіжої зеленню (наприклад, з кропом або петрушкою). Сметанним соусом змастіть тісто.
Потім викладіть начинку: кабачки, помідори і ковбасу нарізану на невеликі шматочки.
Духовку розігрійте до 220-250 градусів.
Духовку розігрійте до 220-250 градусів.
Надішліть тарт в розігріту духовку на 8-10 хвилин.
Готову корж посипте тертим сиром із запалу з жару, щоб він розплавився від її тепла.
Ось такий гарний готовий тарт фламбе. Смачного!