Терпкий «Клубічний ліс»
(покроковий рецепт з фото)
Влітку, в сезон стиглої полуниці, пропоную вам приготувати легкий, практично невагомий тарт "полуничний ліс" . На тонкому пісочному тісті, шар повітряного вершкового крему з червоним лісом з полуниці.
Спершу спечіть основу - пісочний корж. Потім збийте вершки, перемішайте зі згущеним молоком, залити вершковим кремом. Прикрасьте тарт полуницею і відправте в холодильник на пару годин. От і все, десерт готовий! Нижче дивіться покроковий рецепт, як приготувати тарт "полуничний ліс" .
- Борошно - 200 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Какао-порошок - 20 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1 грам
- Жовток яєчний - 1 штука
- Вершки 33% - 400 грам
- Згущене молоко - 150 грам
- Полуниця - 600 грам
1. Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста. Борошно і какао просійте в миску. Додайте цукрову пудру і сіль, перемішайте.
2. Холодне вершкове масло наріжте на шматочки і з'єднайте з сухою сумішшю, швидко перемішайте. Додайте жовток, перемішайте до однорідності, зберіть в кулю. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште на 20 хвилин в холодильнику.
3. Розкачайте тісто в тонкий пласт, товщиною 5 мм. Перемістіть тісто в форму діаметром 24 см. Сформуйте бортики, висотою 2-3 см. Наколи тісто виделкою.
4. Поставте корж пекти в розігріту духовку на 25-30 хвилин.
5. Корж повністю остудіть, вийміть з форми.
6. Сливки збийте до стійких піків, влийте згущене молоко і перемішайте до однорідності. Заповніть пісочний корж кремом до бортиків.
7. Полуницю вимийте, обсушити. Розріжте ягоду на 4 частини і прикрасьте тарт по всій поверхні крему.
8. Надішліть в холодильник на 2 годину.
9. Смачного!