Рецепт Терпкий «Tatin» з грушами фото

Терпкий «Tatin» з грушами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Груша
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Святковий обід
Випічка , Солодке , Страви з начинкою , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 50 хв.

Груші, як і яблука, можна купити в будь-який час року. Взимку вони щільні, тому ідеально підходять для випічки. Розповім про класичному французькому десерті, як приготувати тарт «Татен» з грушами.

Опис приготування:

Особливість цього пирога в тому, що готується він начинкою вниз, тому фрукти карамелізіруется, а перед подачею на стіл його перевертають. Є безліч варіацій з фруктами, головне - вибирайте щільні, щоб вони не перетворилися на варення при приготуванні.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Крем - 1/4 склянки
  • Груші - 5 штук
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Мелений мускатний горіх - 1 щіпка
тарт
1. Зробіть тісто: змішайте борошно, 1 столову ложку цукру, сіль, додайте вершкове масло (120 грам) і розімніть його руками. Додайте сметану і перемішайте вилкою, сформуйте з тіста кому і відправте його в холодильник на 1 час. У сковороду викладіть вершкове масло.
тарт
2. Надішліть сковороду на вогонь і розтопіть його. Додайте 2/3 склянки цукру і зніміть сковороду з вогню.
тарт
3. Вимийте і очистіть груші від шкірки, одну грушу розділіть на 2 частини, інші ж розрізати вздовж на 4 частини, додайте до них лимонний сік і 2 ложки цукру.
тарт
4. У сковороду до олії і цукру викладіть по центру половинку груші, інші скибочки покладіть по колу щільно.
тарт
5. Поверніть сковороду на вогонь і доведіть суміш до кипіння.
тарт
6. Готуйте груші, не перемішуючи близько 15-20 хвилин до утворення карамелі. Зніміть груші з вогню і додайте мускатний горіх.
тарт
7. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його в круглий пласт. Шаром тіста накрийте груші, засуньте глибше краю.
тарт
8. Запікайте тарт в розігрітому до 180 градусів духовці 35-45 хвилин.
тарт
9. Видаліть сковороду з духовки, накрийте її блюдом і акуратно переверніть.
тарт
10. Готовий пиріг остудіть до кімнатної температури і подавайте до столу.

Схожі рецепти