Терпкий «Tatin» з грушами
(покроковий рецепт з фото)
Груші, як і яблука, можна купити в будь-який час року. Взимку вони щільні, тому ідеально підходять для випічки. Розповім про класичному французькому десерті, як приготувати тарт «Татен» з грушами.
Особливість цього пирога в тому, що готується він начинкою вниз, тому фрукти карамелізіруется, а перед подачею на стіл його перевертають. Є безліч варіацій з фруктами, головне - вибирайте щільні, щоб вони не перетворилися на варення при приготуванні.
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Крем - 1/4 склянки
- Груші - 5 штук
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Мелений мускатний горіх - 1 щіпка
1. Зробіть тісто: змішайте борошно, 1 столову ложку цукру, сіль, додайте вершкове масло (120 грам) і розімніть його руками. Додайте сметану і перемішайте вилкою, сформуйте з тіста кому і відправте його в холодильник на 1 час. У сковороду викладіть вершкове масло.
2. Надішліть сковороду на вогонь і розтопіть його. Додайте 2/3 склянки цукру і зніміть сковороду з вогню.
3. Вимийте і очистіть груші від шкірки, одну грушу розділіть на 2 частини, інші ж розрізати вздовж на 4 частини, додайте до них лимонний сік і 2 ложки цукру.
4. У сковороду до олії і цукру викладіть по центру половинку груші, інші скибочки покладіть по колу щільно.
5. Поверніть сковороду на вогонь і доведіть суміш до кипіння.
6. Готуйте груші, не перемішуючи близько 15-20 хвилин до утворення карамелі. Зніміть груші з вогню і додайте мускатний горіх.
7. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його в круглий пласт. Шаром тіста накрийте груші, засуньте глибше краю.
8. Запікайте тарт в розігрітому до 180 градусів духовці 35-45 хвилин.
9. Видаліть сковороду з духовки, накрийте її блюдом і акуратно переверніть.
10. Готовий пиріг остудіть до кімнатної температури і подавайте до столу.