Рецепт Пиріг «Tatin» фото

Пиріг «Tatin»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги , Торти
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Варіантів приготування цього знаменитого французького десерту дуже багато. Головна його особливість - це перевертання пирога під час випічки. Розповідаю, як приготувати пиріг «Татен".

Опис приготування:

Ви можете використовувати готове тісто або зробити його самостійно. Десерт роблять з груш, яблук, гарбуза, слив, персиків та інших фруктів. Відмінність цього пирога від інших в тому, що шари викладають в зворотному порядку, наповнювач кладуть на саме дно, потім тісто і випікають, а перед подачею на стіл його перевертають. Ви можете подавати його з вершковим сиром, кулькою морозива.

  • Борошно - 340 грам
  • Вершкове масло - 295 грам(225 грам для тіста, 70 грам для начинки)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Холодна вода - 6-8 Ст. Ложок
  • Цукор - 85 грам
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
  • Яблука - 4 штуки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
пиріг
1. У чашу комбайна викладіть борошно і додайте до неї сіль, перемішайте. Натріть на тертці охолоджене вершкове масло, зробіть заміс і влийте в разі потреби холодну воду, замісіть тісто і відправте його на півгодини в холодильник. Дістаньте готове тісто і розкачайте його в пласт близько 1 сантиметра в товщину.
пиріг
2. Умовно розділіть тісто 3 смужки, крайні укладіть на центральну, сформувавши конверт.
пиріг
3. Потім поверніть тісто навпіл і відправте його в холодильник на 30 хвилин, потім дістаньте тісто і знову розкачайте в пласт. Повторіть процедуру 2-3 рази.
пиріг
4. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і посипте цукром, корицею. Розкачайте тісто в пласт за розміром форми для випікання.
пиріг
5. Вимийте яблука, очистіть від шкірки і розрізати навпіл, видаліть насіння, розріжте ще навпіл. Покладіть фрукти на дно форми, полийте лимонним соком і накрийте тестом.
пиріг
6. Випікайте в розігрітій до 200-220 градусів духовці близько 40-50 хвилин. Готовий пиріг дістаньте з духовки і не чіпайте 5 хвилин, потім переверніть форму і акуратно дістаньте пиріг. Розріжте його на шматочки і подавайте до столу.

Схожі рецепти