Рецепт Пиріг «Tatin» фото

Пиріг «Tatin»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Яблука, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги, Торти

Варіантів приготування цього знаменитого французького десерту дуже багато. Головна його особливість - це перевертання пирога під час випічки. Розповідаю, як приготувати пиріг «Татен".

Ви можете використовувати готове тісто або зробити його самостійно. Десерт роблять з груш, яблук, гарбуза, слив, персиків та інших фруктів. Відмінність цього пирога від інших в тому, що шари викладають в зворотному порядку, наповнювач кладуть на саме дно, потім тісто і випікають, а перед подачею на стіл його перевертають. Ви можете подавати його з вершковим сиром, кулькою морозива.

  • Борошно - 340 грам
  • Вершкове масло - 295 грам(225 грам для тіста, 70 грам для начинки)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Холодна вода - 6-8 Ст. Ложок
  • Цукор - 85 грам
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
  • Яблука - 4 штуки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
пиріг
2. Умовно розділіть тісто 3 смужки, крайні укладіть на центральну, сформувавши конверт.
пиріг
4. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і посипте цукром, корицею. Розкачайте тісто в пласт за розміром форми для випікання.
пиріг
6. Випікайте в розігрітій до 200-220 градусів духовці близько 40-50 хвилин. Готовий пиріг дістаньте з духовки і не чіпайте 5 хвилин, потім переверніть форму і акуратно дістаньте пиріг. Розріжте його на шматочки і подавайте до столу.

Схожі рецепти