Пиріг «Tatin»
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів приготування цього знаменитого французького десерту дуже багато. Головна його особливість - це перевертання пирога під час випічки. Розповідаю, як приготувати пиріг «Татен".
Ви можете використовувати готове тісто або зробити його самостійно. Десерт роблять з груш, яблук, гарбуза, слив, персиків та інших фруктів. Відмінність цього пирога від інших в тому, що шари викладають в зворотному порядку, наповнювач кладуть на саме дно, потім тісто і випікають, а перед подачею на стіл його перевертають. Ви можете подавати його з вершковим сиром, кулькою морозива.
- Борошно - 340 грам
- Вершкове масло - 295 грам(225 грам для тіста, 70 грам для начинки)
- Сіль - 1 щіпка
- Холодна вода - 6-8 Ст. Ложок
- Цукор - 85 грам
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Яблука - 4 штуки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
2. Умовно розділіть тісто 3 смужки, крайні укладіть на центральну, сформувавши конверт.
4. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і посипте цукром, корицею. Розкачайте тісто в пласт за розміром форми для випікання.
6. Випікайте в розігрітій до 200-220 градусів духовці близько 40-50 хвилин. Готовий пиріг дістаньте з духовки і не чіпайте 5 хвилин, потім переверніть форму і акуратно дістаньте пиріг. Розріжте його на шматочки і подавайте до столу.