Французький яблучний пиріг «Tatin»
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг- перевертень може приготувати навіть початківець кулінар. Пиріг неймовірно ароматний і легкий.
Кількість порцій: 6-8
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйця (жовтки) - 2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Яблука - 1 кілограм
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
1. Приготуємо тісто. На дошку висипати просіяне борошно, висипаємо трохи солі і викладаємо на борошно заморожене масло. Рубаємо його ножем, поки не вийде дрібної крихти. Розбити яйця, відокремити жовтки і вилити в борошно. Додати трохи води для зв'язки і місити тісто. У готовому тісті повинні почуватися крихти масла. Вийде його трохи. Чайна ложка поруч для порівняння.
2. Для начинки яблука моєму. Чистити їх не треба. Розрізати на 4-6 частин кожне яблуко і скропити лимонним соком, щоб вони не потемніли.
3. У сковорідку виливаємо мед і доводимо його до кипіння. Мед почне сильно пузиритися. Додаємо в нього корицю і перемішуємо.
4. Зменшуємо вогонь до мінімуму і викладаємо на мед яблука. Укласти їх треба дуже щільно один до одного.
5. Поки сковорода стоїть на вогні, дуже швидко розгортає тісто. Накрутити пласт тесту на качалку і накрити яблука в сковороді. Краї тесту підігнути і проколоти в декількох місцях вилкою. Сковороду ставимо в духовку. Випікати пиріг при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
6. Коли тісто спечеться, вийняти сковороду з духовки, накриваємо її тарілкою і перевертаємо.
7. Наш пиріг на тарілці. Смачного