Французький яблучний тарт-перевертень
(покроковий рецепт з фото)
Французький яблучний тарт - це вам не простий пиріг з яблуками, а справжнісіньке вишукану страву, яке можна приготувати до свята. Читайте швидше рецепт, Щоб дізнатися, як же його приготувати.
Вишуканість у кожному шматочку - саме так можна охарактеризувати цей неймовірний французький яблучний тарт. Його смак ідеально доповнить кульку ванільного морозива або збиті вершки. Спробуйте приготувати цю страву, і воно обов'язково підкорить ваше серце.
- Яблука - 8-10 штук
- Вершкове масло - 200 грам(150 в тісто, 50 для карамелі)
- Борошно - 200 грам
- Яйця - 2 штуки(2 жовтка)
- Апельсіноваий сік - 50 мілілітрів
- Цукор коричневий - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Насамперед очистіть яблука від шкірки і серцевини з насінням, porež'te на 4 частини.
2. З 50 грам масла, коричневого цукру і соку приготуйте карамель. Вона повинна злегка загуснути.
3. Готову карамель вилийте на дно форми (у мене 24-26 см в діаметрі), укладіть четвертинки яблук так, щоб вони зайняли всі дно. Поставте форму в духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів, щоб яблука стали м'якими.
4. Приготуйте тісто з масла, що залишилося, двох жовтків, муки і дрібки солі. Загорніть в плівку і відправте в холодильник.
5. Через півгодини дістаньте яблука і тісто. Розкачайте тісто в коло по діаметру форми і укласти зверху. Відправити в духовку ще на 30 хвилин.
6. Готовий тарт відразу ж переверніть на блюдо і подавайте гарячим. Приємного чаювання!