Яблучний тарт з мигдалем
(покроковий рецепт з фото)
Це ще один варіант відомої всім випічки - тарта. На цей раз ви дізнаєтеся, як приготувати яблучний тарт з мигдалем, дуже смачну і ароматну солодкість, яка порадує ваших близьких і гостей!
Цей рецепт черговий раз доводить, що немає межі досконалості! Ще один варіант приготування тарта, на цей раз з яблуками і тертим мигдалем, виходить дуже смачним, в міру розсипчастим і хрустким. Яблука за вашим бажанням можна замінити на груші, а також взяти інші горіхи. Але повірте, саме тарт з яблуками і мигдалем підкорить будь-якого!
- Тертий мигдаль - 75 грам(50 г в начинку, 25 г в тісто)
- Цукор - 75 грам(25 г в тісто, 50 г в начинку)
- Вершкове масло - 125 грам(75 г в тісто, 50 г в начинку)
- Борошно - 290 грам(175 г в тісто, 115 г в начинку)
- Холодна вода - 1 Ст. Ложка
- Яєчний жовток - 1 штука
- Ванілін - За смаком
- Ізюм - 25 грам
- Яблука - 4 штуки
1. Приготуйте все необхідне для пісочної основи.
2. Висипати в миску борошно і розітріть її з вершковим маслом. Додайте тертий мигдаль, цукор, перемішайте. Додайте ванілін, яєчний жовток і холодну воду.
3. Вимісити тісто і загорніть його в плівку. Залиште в холодильнику на 20 хвилин.
4. Розкачайте тісто в пласт за формою. Рівномірно розподіліть тісто в формі, зробивши краю.
5. Наколи дно виделкою. Застелите пергаментний папір і засипте в форму квасоля або горох, у мене були тільки металеві монети. Залиште тісто в холодильнику на 15-20 хвилин.
6. Випікайте корж в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин. Вийміть наповнювач і випікайте ще 5 хвилин до золотистого кольору.
7. Приготуйте необхідні для начинки інгредієнти.
8. Борошно розітріть з маслом в жирну крихту. Додайте цукор, горіхи, родзинки. Перемішайте. Додайте ванілін.
9. Додайте яблука, очищені від шкірки і нарізані кубиками.
10. Викладіть начинку на спечену основу.
11. Випікайте тарт в розігрітій до 190 градусів духовці 30-40 хвилин. Смачного!