Французький лимонний тарт
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете здивувати своїх знайомих незвичайним десертом, то запропонуйте лимонний тарт, з приготуванням якого ви успішно впораєтеся. Дивіться рецепт, як приготувати французький лимонний тарт.
Цей рецепт максимально виграшний для будь-якої господині. Тарт виходить дуже легким. Начинка включає в себе жирні вершки, жовток і лимон. Нічого зайвого, лаконічно і дуже смачно. Десерт можна подавати як до чаю, так і до кави. Краса цього тарта в тому, що начинка виходить вологою, а шар тіста дуже тонкий і розсипчастий. Зверху начинки утворюється тоненька скоринка, що надає особливий смак цього десерту.
- Борошно пшеничне - 175 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукрова пудра - 25 грам
- Яйце - 6 штук
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 125 мілілітрів
- Цукор - 225 грам
- Лимон - 4 штуки
1. Перед тим як приготувати французький лимонний тарт, попередньо заморозьте вершкове масло. Порубати його на дрібні шматочки. Змішайте за допомогою блендера шматочки масла, борошно і цукрову пудру.
2. Додайте холодну воду і яйце. Замісити швидко тісто.
3. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не набуде еластичність. Якщо тісто все ще м'яке, покладіть його в морозильник на 15-20 хвилин, попередньо загорнувши в харчову фольгу.
4. Розкачайте тонко тісто. Покладіть його в форму так, щоб утворилися бортики. Усе, що вище бортиків, ображати. Виделкою акуратно наколи тісто. Накрийте зверху пергаментом або фольгою. Насипте крупу для обважнення. Це може бути квасоля або горох. Перші 15 хвилин випікати корж під обважнення. Потім прибрати його і випікати в духовці при 200 градусах ще протягом 12 хвилин. Після чого корж слід вийняти і остудити.
5. Збийте жовтки з цукром. Після утворення пишної піни, не зупиняючи процес, додайте жирні вершки і продовжуйте збивати.
6. Підготуйте сік лимона. Натріть цедру. Додайте в желточно-вершкову суміш. Перемішайте і процідіть. Одержаний крем залийте в охолоджений корж. Ще раз поставте в духовку при 170 градусах на півгодини. Діставши з духовки, тарт остудіть і посипте цукровою пудрою.