Брусничний тарт
(покроковий рецепт з фото)
Цей брусничний тарт в домашніх умовах готується просто, а виходить дуже смачним. Я ось нудотну випічку не люблю, тому додавання цих кислуватих ягід в десерт - справжнє задоволення!
Цей простий рецепт брусничного тарта я підгледіла в одному журналі. Там було цукру на порядок більше, але я додала менше, і не пошкодувала. Випічка вийшла ніжна і легка. Але якщо ви любите, щоб було солодко, додайте більше цукру. Бажаю удачі!
- Борошно - 350 грам
- Вершкове масло - 175 грам
- Цукор - 200 грам (рівними пропорціями додамо в білковий крем, тісто і ягоди)
- Яйце - 1 штука
- Брусниця - 200 грам
- Білки яєчні - 3 штуки
1. Змішаємо борошно, трохи розм'якшене вершкове масло, цукор і яйце. Швидко рубаємо ножем, вимішуємо тісто і відправимо в морозилку. Принцип - як у тесту для "наполеона" - чим швидше, тим краще.
2. Злегка підмерзлі тісто розгортаємо по формі, роблячи бортики. Протикаємо виделкою в декількох місцях і випікаємо 15 хвилин при 200 градусах в духовці. Трохи остудити, посипаємо ягодами і цукром.
3. Яєчні білки збиваємо з залишком цукру в густу піну. Змащуємо пиріг зверху, при 200 градусах запікаємо ще 5-10 хвилин.
4. Остуджують і подаємо! Смачного!