Брусничний чай
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як зробити брусничний чай в домашніх умовах. Якщо листя і ягідки правильно засушити, вийде відмінна заготовка! Чай дуже корисний при застудах, проблемах з нирками і тиском!
Цей брусничний чай в домашніх умовах заготовити дуже легко. Не потрібно спеціальних пристосувань і особливих умінь до збирання. Спробуйте, дуже хороший виходить чай, трохи кислуватий, але смачний і дуже корисний!
- Брусниця - 1 кілограм (з гілочками і листям)
1. Брусницю ретельно перебираємо. Відокремлюємо ягоди від гілочок і листя. Ягоди беремо цілі, а листя - не зіпсована.
2. Розкладаємо листя на аркуш паперу, і залишимо в сухому теплому приміщенні на три дні. Періодично перемішуємо і перевертаємо листочки. Не можна, щоб на них потрапляло сонце. Ягоди сушимо також, але окремо.
3. От і все! Зберігаємо чай в скляній сухий банку, а заварюємо 15 хвилин. Здоров'я вам!