Брусничний кисіль
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите натуральні домашні напої? Пропоную вам дуже простий варіант приготування брусничного киселю. Ароматний, смачний - він сподобається обов'язково і дорослим, і малюкам. Спробуйте!
Хочу відразу сказати, що для киселю відмінно підійде як свіжа ягода, так і заморожена або перетерта з цукром, наприклад. Солодкість напою визначайте індивідуально, орієнтуючись на смакові переваги. Подавати до столу його можна як теплим, так і добре охолодженим.
Цей простенький рецепт рекомендую точно взяти на замітку!
- Брусниця - 1/2 склянки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 літр
- Цукор - За смаком
1. Ягоди розімніть і викладіть в каструлю.
2. Влийте гарячу воду і поставте на вогонь. Додайте за смаком цукор.
3. Після закипання проваріть хвилин 5 на середньому вогні, зніміть і процідіть через дрібне сито.
4. Додайте крохмаль, перемішайте, доведіть ще разок до кипіння, помішуючи.
Усе, брусничний кисіль готовий.
Усе, брусничний кисіль готовий.