Брусничний джем
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 30 хв.
Брусниця - неймовірно корисна ягода, проте є її сирої може не кожен. Тому рекомендую брусничний джем - відмінна, наповнена вітамінами заготовка на зиму. Брусничний джем люблять навіть діти.
Опис приготування:
Брусничний джем не тільки дуже смачний, але неймовірно корисний. Якщо правильно його приготувати, то ягода не втратить безлічі своїх корисних властивостей. У всякому разі, брусничний джем - куди кращий десерт, ніж всякі покупні і напхані консервантами ласощі.
- Цукор - 1, 5 склянки
- Ягоди брусниці - 4 склянки
- Вода - 3 Ст. Ложки
Щоб приготувати смачний брусничний джем, краще використовувати свіжу брусницю, однак можна - і морожену. Ретельно промиваємо нашу брусницю, даємо їй обсохнути.
Всі наші інгредієнти - 4 склянки брусниці, 1, 5 склянки цукру і трохи води - кладемо в каструлю і ставимо на повільний вогонь. Через пару хвилин брусниця розм'якне, і за допомогою толкушкой, не знімаючи каструлю з меленою вогню, потрібно розтовкти все ягоди.
Доводимо нашу цукрово-ягідну масу до кипіння. Нехай покипить 2-3 хвилини, щоб цукор добре розчинився. Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути - і наш брусничний джем готовий. Можна подавати до столу, можна закатати в стерилізовані банки для зберігання.