Брусничний джем
(покроковий рецепт з фото)
Брусниця - неймовірно корисна ягода, проте є її сирої може не кожен. Тому рекомендую брусничний джем - відмінна, наповнена вітамінами заготовка на зиму. Брусничний джем люблять навіть діти.
Брусничний джем не тільки дуже смачний, але неймовірно корисний. Якщо правильно його приготувати, то ягода не втратить безлічі своїх корисних властивостей. У всякому разі, брусничний джем - куди кращий десерт, ніж всякі покупні і напхані консервантами ласощі.
- Цукор - 1, 5 склянки
- Ягоди брусниці - 4 склянки
- Вода - 3 Ст. Ложки
Щоб приготувати смачний брусничний джем, краще використовувати свіжу брусницю, однак можна - і морожену. Ретельно промиваємо нашу брусницю, даємо їй обсохнути.
Всі наші інгредієнти - 4 склянки брусниці, 1, 5 склянки цукру і трохи води - кладемо в каструлю і ставимо на повільний вогонь. Через пару хвилин брусниця розм'якне, і за допомогою толкушкой, не знімаючи каструлю з меленою вогню, потрібно розтовкти все ягоди.
Доводимо нашу цукрово-ягідну масу до кипіння. Нехай покипить 2-3 хвилини, щоб цукор добре розчинився. Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути - і наш брусничний джем готовий. Можна подавати до столу, можна закатати в стерилізовані банки для зберігання.