Рецепт Банановий тарт татен фото

Банановий тарт татен
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Фрукти , Листкове тісто , Банан
ПП рецепти
На обід , На швидку руку
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

"викл Tateishi" - це французький пиріг-перевертиш, готують його з різними фруктами. Мій сьогоднішній рецепт буде з бананами, так готує цей пиріг Гордон Рамзі.

Опис приготування:

На початку рецепта я заявила, що цей рецепт від Гордона Рамзі, єдина відмінність мого пирога від оригіналу в тому, що Гордон Рамзі використовував цілий стручок ванілі, який він уклав зверху на тарт-татен, попередньо вийнявши з нього найцінніше - насіння, їх він додав до цукру. Я замінила стручок ванілі анісом, а до цукрового піску додала цукрову пудру, яка у мене приготовлена ​​з справжнім стручком ванілі, в іншому весь рецепт дотриманий в точності.

  • Готове листкове тісто - 300 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Банани - 4-5 штук
  • Цукровий пісок - 100 грам
  • Ванільний цукор з натуральної ваніллю - 8 грам
  • Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
  • Перець рожевий - 1 Чайна ложка
  • Зірочки анісу - 3 штуки
банановий тарт татен - фото крок 1
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
банановий тарт татен - фото крок 2
У сковороді з знімною ручкою розімніть пальцями вершкове масло і відправте на кілька хвилин в морозильну камеру, щоб масло затверділо.
банановий тарт татен - фото крок 3
Зверху на масло покладіть зірочки анісу і посипте сумішшю меленого перцю, трохи перцю залиште на низ пирога. Якщо у вас перець горошком, його необхідно розмолоти в ступці. Також можна взяти готову суміш перців, як у мене.
банановий тарт татен - фото крок 4
Змішайте цукровий пісок з ванільним цукром.
банановий тарт татен - фото крок 5
Висипати цукор з ваніллю зверху на масло.
банановий тарт татен - фото крок 6
Поріжте банани на невеликі рівні шматочки.
банановий тарт татен - фото крок 7
Покладіть банани зверху на сковороду, при викладенні бананів обрізками шматочків ущільнюйте проміжки між бананами, щоб вони щільніше були притиснуті один до одного.
банановий тарт татен - фото крок 8
Посипте банани залишком перцю.
банановий тарт татен - фото крок 9
Розкачайте листкове тісто в пласт товщиною 4-5 мм, виріжте з тіста круг трохи більшим діаметром, ніж діаметр сковороди.
банановий тарт татен - фото крок 10
Пальцями постарайтеся злегка розім'яти край тесту, щоб він став тонший.
банановий тарт татен - фото крок 11
Накрийте підготовленим тестом сковороду.
банановий тарт татен - фото крок 12
За допомогою кінця ложки акуратно заправте тісто всередину.
банановий тарт татен - фото крок 13
Щоб тісто не покрилося бульбашками і рівномірно пропеклося, наколи його зверху виделкою.
банановий тарт татен - фото крок 14
Поставте сковороду на середній вогонь, щоб цукор карамелізований. Коли по краях з'являться бульбашки карамельного кольору, можна ставити пиріг в духовку, яка в цей час вже розігрілася до 200 градусів.
банановий тарт татен - фото крок 15
Випікайте хвилин 15, контролюючи процес випічки, щоб пиріг не підгорів.
банановий тарт татен - фото крок 16
Вийміть пиріг з духовки і накрийте великою тарілкою, будьте обережні, щоб не обпектися і переверніть пиріг"догори ногами" .
банановий тарт татен - фото крок 17
Ось і наш красень-пиріг, він виглядає дуже гарно, бурштинового кольору, смачний.
банановий тарт татен - фото крок 18
Подавайте тарт татен злегка остигнув, до такого пирога відмінно підійде кульку морозива. Це дуже смачно!

Схожі рецепти