Банановий тарт татен
(покроковий рецепт з фото)
"викл Tateishi" - це французький пиріг-перевертиш, готують його з різними фруктами. Мій сьогоднішній рецепт буде з бананами, так готує цей пиріг Гордон Рамзі.
На початку рецепта я заявила, що цей рецепт від Гордона Рамзі, єдина відмінність мого пирога від оригіналу в тому, що Гордон Рамзі використовував цілий стручок ванілі, який він уклав зверху на тарт-татен, попередньо вийнявши з нього найцінніше - насіння, їх він додав до цукру. Я замінила стручок ванілі анісом, а до цукрового піску додала цукрову пудру, яка у мене приготовлена з справжнім стручком ванілі, в іншому весь рецепт дотриманий в точності.
- Готове листкове тісто - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Банани - 4-5 штук
- Цукровий пісок - 100 грам
- Ванільний цукор з натуральної ваніллю - 8 грам
- Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
- Перець рожевий - 1 Чайна ложка
- Зірочки анісу - 3 штуки
![банановий тарт татен - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556586.webp)
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
![банановий тарт татен - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556588.webp)
У сковороді з знімною ручкою розімніть пальцями вершкове масло і відправте на кілька хвилин в морозильну камеру, щоб масло затверділо.
![банановий тарт татен - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556608.webp)
Зверху на масло покладіть зірочки анісу і посипте сумішшю меленого перцю, трохи перцю залиште на низ пирога. Якщо у вас перець горошком, його необхідно розмолоти в ступці. Також можна взяти готову суміш перців, як у мене.
![банановий тарт татен - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556590.webp)
Змішайте цукровий пісок з ванільним цукром.
![банановий тарт татен - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556591.webp)
Висипати цукор з ваніллю зверху на масло.
![банановий тарт татен - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556592.webp)
Поріжте банани на невеликі рівні шматочки.
![банановий тарт татен - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556611.webp)
Покладіть банани зверху на сковороду, при викладенні бананів обрізками шматочків ущільнюйте проміжки між бананами, щоб вони щільніше були притиснуті один до одного.
![банановий тарт татен - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556594.webp)
Посипте банани залишком перцю.
![банановий тарт татен - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556595.webp)
Розкачайте листкове тісто в пласт товщиною 4-5 мм, виріжте з тіста круг трохи більшим діаметром, ніж діаметр сковороди.
![банановий тарт татен - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556597.webp)
Пальцями постарайтеся злегка розім'яти край тесту, щоб він став тонший.
![банановий тарт татен - фото крок 11](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556598.webp)
Накрийте підготовленим тестом сковороду.
![банановий тарт татен - фото крок 12](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556599.webp)
За допомогою кінця ложки акуратно заправте тісто всередину.
![банановий тарт татен - фото крок 13](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556600.webp)
Щоб тісто не покрилося бульбашками і рівномірно пропеклося, наколи його зверху виделкою.
![банановий тарт татен - фото крок 14](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556601.webp)
Поставте сковороду на середній вогонь, щоб цукор карамелізований. Коли по краях з'являться бульбашки карамельного кольору, можна ставити пиріг в духовку, яка в цей час вже розігрілася до 200 градусів.
![банановий тарт татен - фото крок 15](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556603.webp)
Випікайте хвилин 15, контролюючи процес випічки, щоб пиріг не підгорів.
![банановий тарт татен - фото крок 16](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556604.webp)
Вийміть пиріг з духовки і накрийте великою тарілкою, будьте обережні, щоб не обпектися і переверніть пиріг "догори ногами" .
![банановий тарт татен - фото крок 17](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556605.webp)
Ось і наш красень-пиріг, він виглядає дуже гарно, бурштинового кольору, смачний.
![банановий тарт татен - фото крок 18](https://kuhari.com.ua/img/bananovii_tart_taten-556606.webp)
Подавайте тарт татен злегка остигнув, до такого пирога відмінно підійде кульку морозива. Це дуже смачно!