Банановий тарт татен
(покроковий рецепт з фото)
"викл Tateishi" - це французький пиріг-перевертиш, готують його з різними фруктами. Мій сьогоднішній рецепт буде з бананами, так готує цей пиріг Гордон Рамзі.
На початку рецепта я заявила, що цей рецепт від Гордона Рамзі, єдина відмінність мого пирога від оригіналу в тому, що Гордон Рамзі використовував цілий стручок ванілі, який він уклав зверху на тарт-татен, попередньо вийнявши з нього найцінніше - насіння, їх він додав до цукру. Я замінила стручок ванілі анісом, а до цукрового піску додала цукрову пудру, яка у мене приготовлена з справжнім стручком ванілі, в іншому весь рецепт дотриманий в точності.
- Готове листкове тісто - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Банани - 4-5 штук
- Цукровий пісок - 100 грам
- Ванільний цукор з натуральної ваніллю - 8 грам
- Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
- Перець рожевий - 1 Чайна ложка
- Зірочки анісу - 3 штуки
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
У сковороді з знімною ручкою розімніть пальцями вершкове масло і відправте на кілька хвилин в морозильну камеру, щоб масло затверділо.
Зверху на масло покладіть зірочки анісу і посипте сумішшю меленого перцю, трохи перцю залиште на низ пирога. Якщо у вас перець горошком, його необхідно розмолоти в ступці. Також можна взяти готову суміш перців, як у мене.
Змішайте цукровий пісок з ванільним цукром.
Висипати цукор з ваніллю зверху на масло.
Поріжте банани на невеликі рівні шматочки.
Покладіть банани зверху на сковороду, при викладенні бананів обрізками шматочків ущільнюйте проміжки між бананами, щоб вони щільніше були притиснуті один до одного.
Посипте банани залишком перцю.
Розкачайте листкове тісто в пласт товщиною 4-5 мм, виріжте з тіста круг трохи більшим діаметром, ніж діаметр сковороди.
Пальцями постарайтеся злегка розім'яти край тесту, щоб він став тонший.
Накрийте підготовленим тестом сковороду.
За допомогою кінця ложки акуратно заправте тісто всередину.
Щоб тісто не покрилося бульбашками і рівномірно пропеклося, наколи його зверху виделкою.
Поставте сковороду на середній вогонь, щоб цукор карамелізований. Коли по краях з'являться бульбашки карамельного кольору, можна ставити пиріг в духовку, яка в цей час вже розігрілася до 200 градусів.
Випікайте хвилин 15, контролюючи процес випічки, щоб пиріг не підгорів.
Вийміть пиріг з духовки і накрийте великою тарілкою, будьте обережні, щоб не обпектися і переверніть пиріг "догори ногами" .
Ось і наш красень-пиріг, він виглядає дуже гарно, бурштинового кольору, смачний.
Подавайте тарт татен злегка остигнув, до такого пирога відмінно підійде кульку морозива. Це дуже смачно!