Рецепт Тарт Татен з яблуками фото

Тарт Татен з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тарт Татен з яблуками - це старовинний перевернутий французький пиріг. Готується дуже просто, Не бійтеся - потрібно всього-то обсмажити яблука в маслі і цукрі, а потім все як завжди.

Опис приготування:

Перед вами - класичний рецепт приготування тарт татена з яблуками. Як приготувати пиріг тарт татен - дуже просто! Яблука очищаємо і вирізаємо серцевину, розрізаємо їх навпіл. В сотейнике готовим карамель, укладаємо в неї яблука, присипаємо цукром і корицею, вкутуємо листом листкового тіста і відправляємо в духовку. Готовий тарт поливаємо залишками карамелі. Хай щастить!

  • Яблука - 1 кілограм
  • Цукор - 220 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Готове листкове тісто - 1 штука (лист)
  • Ваніль - 1 штука (стручок)
  • Кориця мелена - 1 щіпка
тарт Татен з яблуками - фото крок 1
Яблука очищаємо, видаляємо серцевину і розрізаємо навпіл.
тарт Татен з яблуками - фото крок 2
У сотейник насипаємо цукор і ставимо на середній вогонь. Готуємо карамель, цукор повинен розплавиться і придбати приємний відтінок. Головне в цій справі не спалити карамель. В кінці присипаємо корицею (соскобленную ножем).
тарт Татен з яблуками - фото крок 3
Коли карамель охолоне, акуратно і щільно один до одного, викладаємо яблука.
тарт Татен з яблуками - фото крок 4
Присипаємо яблука корицею і цукром, кладемо шматочок вершкового масла, зверху накриваємо листом готового листкового тіста (заправивши краю).
Тісто має щільно прилягати до яблук.
тарт Татен з яблуками - фото крок 5
Ставимо сотейник в духовку, розігріту до 180 градусів, хвилин 40.
тарт Татен з яблуками - фото крок 6
Акуратно витягуємо пиріг з сотейника, ставимо знову його на вогонь і розігріваємо карамель із залишками яблучного соку. Polivaem Tatin karamelyyu. Смачного!

Схожі рецепти