Тарт Татен з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Тарт Татен з яблуками - це старовинний перевернутий французький пиріг. Готується дуже просто, Не бійтеся - потрібно всього-то обсмажити яблука в маслі і цукрі, а потім все як завжди.
Перед вами - класичний рецепт приготування тарт татена з яблуками. Як приготувати пиріг тарт татен - дуже просто! Яблука очищаємо і вирізаємо серцевину, розрізаємо їх навпіл. В сотейнике готовим карамель, укладаємо в неї яблука, присипаємо цукром і корицею, вкутуємо листом листкового тіста і відправляємо в духовку. Готовий тарт поливаємо залишками карамелі. Хай щастить!
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 220 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Готове листкове тісто - 1 штука (лист)
- Ваніль - 1 штука (стручок)
- Кориця мелена - 1 щіпка
Яблука очищаємо, видаляємо серцевину і розрізаємо навпіл.
У сотейник насипаємо цукор і ставимо на середній вогонь. Готуємо карамель, цукор повинен розплавиться і придбати приємний відтінок. Головне в цій справі не спалити карамель. В кінці присипаємо корицею (соскобленную ножем).
Коли карамель охолоне, акуратно і щільно один до одного, викладаємо яблука.
Присипаємо яблука корицею і цукром, кладемо шматочок вершкового масла, зверху накриваємо листом готового листкового тіста (заправивши краю).
Тісто має щільно прилягати до яблук.
Тісто має щільно прилягати до яблук.
Ставимо сотейник в духовку, розігріту до 180 градусів, хвилин 40.
Акуратно витягуємо пиріг з сотейника, ставимо знову його на вогонь і розігріваємо карамель із залишками яблучного соку. Polivaem Tatin karamelyyu. Смачного!