Тарт Татен з персиками
(покроковий рецепт з фото)
Влітку такий тарт можна приготувати зі свіжих персиків, взимку - з консервованих. В будь-якому випадку - це дуже смачний і зовсім нескладний у приготуванні пиріг. Заходьте і угощайтесь!
Цей французький пиріг можна готувати з будь-якою начинкою: солодкої або солоної. Якщо взяти готове листкове тісто, то приготування не потребує великих зусиль. Зате такий пиріг розлітається дуже швидко!
- Тісто листкове бездріжджове - 250 грам
- Персики - 6-8 штук
- Цукор - 220 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Кориця мелена - За смаком (по бажанню)
У сковороді (бажано в тій, в якій потім будете випікати пиріг) розтопіть масло з цукром.
Персики обдайте окропом, розріжте на 4 частини, видаліть кісточку і очистіть від шкірки.
Коли цукор розплавиться і стане золотистого кольору, викладіть до нього персики, перемішайте і трохи випарити сік. Посипте корицею.
Тісто розкачати до розмірів сковороди. Накрийте тестом персики, кінець podotknite. Випікайте при 180 градусах 30-40 хвилин.
Накрийте сковороду великою тарілкою і швидким, впевненим рухом переверніть пиріг. Надовго залишати його в формі можна, т.К. Карамель прилипне. Смачного!