Тарт татен з бісквітним тестом
(покроковий рецепт з фото)
Тарт татен з бісквітним тестом - чудовий французький десертний пиріг. Він готується дуже просто і швидко. Упевнений, що ви оціните всі переваги даного десерту!
Тепер ви знаєте, як приготувати тарт татен з бісквітним тестом в домашніх умовах. Звичайно ж в класичному варіанті використовується зовсім не бісквітне тесту, а в місце абрикос додають яблука. Проте, така випічка має право на існування, що вже багато років користуються господині по всьому світу. Хай щастить!
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 120 грам
- Борошно - 120 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 30 грам
- Цукор - 100 грам (для карамелі)
- Абрикоси - 400 грам
Готуємо бісквітне тісто. Забиваємо в глибоку ємність яйця, засипаємо цукор. Встановлюємо ємність на водяну баню. Варимо на повільному вогні, збиваючи вінчиком до повного розчинення цукру. Знімаємо масу з вогню, збиваємо міксером ще 7-8 хвилин. Тепер додайте просіяне з розпушувачем борошно. Замісити тісто.
Приготуємо карамель. У формі для випічки розтопіть вершкове масло, рівномірно насипте цукор. Коли він потемніє, зніміть форму з вогню і дайте карамелі застигнути. Промиті абрикоси розділіть на половинці і викладіть прямо в карамель, зрізом вниз.
Приготованим тестом заливаємо абрикоси. Випікаємо тарт в духовці 40 хвилин, температура 190 градусів. Готовий пиріг остудіть, а потім переверніть на тарілку.
Смачного!