Сирний пиріг з бісквітним тестом
(покроковий рецепт з фото)
Справжній пиріг ватрушка - дуже смачний, з ніжною сирною начинкою і пишним бісквітним тестом. Рекомендую до чаю для всієї родини, а також для гостей. Дивіться рецепт приготування пирога вже зараз!
При випіканні, сирна начинка злегка опуститься вниз, а бісквітне тісто навпаки підніметься - в результаті у нас вийде симпатичний круглий пиріг, нагадує ватрушку. Для приготування сирного пирога з бісквітним тестом візьміть сметану середньої жирності (мені вистачає 10 %), сир теж не сильно жирний, але і не знежирений - а то від нього буде багато вологи потім в пирозі. Ви можете додавати ягоди або горіхи в сирну начинку.
- Яйця - 5 штук(2 biskvitnoe в тесті, 3 в сирну начинку)
- Цукор - 1 Склянка (півсклянки в тісто, півсклянки в сирну начинку)
- Крем - 1 Склянка (в тісто)
- Сода - 0, 5 чайних ложки (в тісто)
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сир - 500 грам
- Манна крупа - 1 Ст. Ложка
Збийте яйця з цукром для тесту.
Збивати можете виделкою або міксером, хвилин 5.
Додайте сметану, соду, борошно і вершкове масло, його треба розтопити (можете на водяній бані або в мікрохвильовій печі це зробити).
Замісити тісто. Воно повинно бути однорідним і злегка рідкуватий.
Міксером збийте яйця для сирної начинки, цукор, сир, манку.
До однорідної маси.
Форму для запікання змастіть маслом вершковим і злегка присипте борошном. Вилийте спочатку тісто бісквітне. Потім в центр викладіть начинку сирну.
По бажанню, додайте ягоди.
Поставте духовку грітися і в ще не розігріту духовку поставте пиріг. Запікайте хвилин 30-35 при температурі 180 З.
Готовому сирному пирога з бісквітним тестом дайте охолонути і подавайте до чаю або кави з варенням або сметаною.
Смачного!