Рецепт Шоколадний пиріг з заварним тестом фото

Шоколадний пиріг з заварним тестом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Какао , Заварне тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Заварне тісто для профитролей вже навчилися робити, а сьогодні інший рецепт, як приготувати шоколадний пиріг з заварним тестом. Випічка буде волога всередині, трохи схожа на популярний «Брауні».

Опис приготування:

Заварний пиріг можна зробити на молоці або на воді, яку доводять до кипіння, а потім з'єднують з сухими інгредієнтами і енергійно перемішують. Вишні в цьому рецепті використовуються для додатково смаку (кислинка), можна обійтися і без них. Подавайте пиріг після охолодження.

  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 250 грам
  • Какао - 60 грам
  • Цукор - 300 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода - 1 Склянка
  • Соняшникова олія - 125 мілілітрів
  • Кефір - 125 мілілітрів
  • Шоколад - 150 грам
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Вишня - 0, 5 кілограма (заморожена )
шоколадний пиріг з заварним тестом - фото крок 1
1. Змішайте борошно з какао, цукром, содою, сіллю і розпушувачем.
шоколадний пиріг з заварним тестом - фото крок 2
2. У сотейник налийте воду і рослинне масло, відправте його на вогонь і доведіть до кипіння.
шоколадний пиріг з заварним тестом - фото крок 3
3. Тим часом з'єднайте кефір з яйцями і збийте міксером.
шоколадний пиріг з заварним тестом - фото крок 4
4. Киплячу воду влийте до сухих інгредієнтів, енергійно все змішайте.
шоколадний пиріг з заварним тестом - фото крок 5
5. Влийте збитий кефір з яйцями до тесту, перемішайте.
шоколадний пиріг з заварним тестом - фото крок 6
6. Вишню розморозити, злийте зайвий сік, видаліть кісточки.
шоколадний пиріг з заварним тестом - фото крок 7
7. Форму для випічки застеліть пергаментом, по дну розподіліть вишні.
шоколадний пиріг з заварним тестом - фото крок 8
8. Вилийте тісто і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Дістаньте пиріг і залиште його для охолодження.
шоколадний пиріг з заварним тестом - фото крок 9
9. В сотейник налейте сливки, гарненько нагрійте їх, додайте шоколад і перемішайте до його розчинення.
шоколадний пиріг з заварним тестом - фото крок 10
10. Остудіть ганаш, тільки потім збийте міксером, щоб вийшла пухнаста консистенція. Змастіть пиріг шоколадною глазур'ю і залиште до її застигання. Смачного!

Схожі рецепти