Шоколадний пиріг з заварним тестом
(покроковий рецепт з фото)
Заварне тісто для профитролей вже навчилися робити, а сьогодні інший рецепт, як приготувати шоколадний пиріг з заварним тестом. Випічка буде волога всередині, трохи схожа на популярний «Брауні».
Заварний пиріг можна зробити на молоці або на воді, яку доводять до кипіння, а потім з'єднують з сухими інгредієнтами і енергійно перемішують. Вишні в цьому рецепті використовуються для додатково смаку (кислинка), можна обійтися і без них. Подавайте пиріг після охолодження.
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 250 грам
- Какао - 60 грам
- Цукор - 300 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 1 Склянка
- Соняшникова олія - 125 мілілітрів
- Кефір - 125 мілілітрів
- Шоколад - 150 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Вишня - 0, 5 кілограма (заморожена )
1. Змішайте борошно з какао, цукром, содою, сіллю і розпушувачем.
2. У сотейник налийте воду і рослинне масло, відправте його на вогонь і доведіть до кипіння.
3. Тим часом з'єднайте кефір з яйцями і збийте міксером.
4. Киплячу воду влийте до сухих інгредієнтів, енергійно все змішайте.
5. Влийте збитий кефір з яйцями до тесту, перемішайте.
6. Вишню розморозити, злийте зайвий сік, видаліть кісточки.
7. Форму для випічки застеліть пергаментом, по дну розподіліть вишні.
8. Вилийте тісто і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Дістаньте пиріг і залиште його для охолодження.
9. В сотейник налейте сливки, гарненько нагрійте їх, додайте шоколад і перемішайте до його розчинення.
10. Остудіть ганаш, тільки потім збийте міксером, щоб вийшла пухнаста консистенція. Змастіть пиріг шоколадною глазур'ю і залиште до її застигання. Смачного!