Рецепт Тарт татен з гарбузом і яблуком фото

Тарт татен з гарбузом і яблуком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Овочі, Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Десерт
Випічка, Солодке, Торти

Тарте Татін - французький пиріг-перевертиш. Сьогодні у мене осінній варіант - з гарбузом і яблуком. Пиріг виходить маленьким, солодким і дуже смачним. Пробуйте!

Отже, розповім, як приготувати "тарт татен з гарбузом і яблуком" . Це смачний і легкий пиріг-перевертиш, незвичайно ароматний і солодкий. Запорукою смачного пирога буде сорт гарбуза. Беріть мускатні, солодкі гарбуза, солодкі і соковиті яблука. Діаметр моєї форми майже 21 см, якщо хочете отримати пиріг вище, то ідеально підійде форма 18 або 20 см. Для великої форми збільшуйте кількість продуктів в два рази.

  • Борошно пшеничне - 45 грам
  • Заголовок Бондюель - 50 грам
  • Цукор - 170 грам(100 г в тісто, 70 г для карамелі)
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Волоські горіхи очищені - 50 грам
  • Гарбуз - 100 грам
  • Яблуко велике - 1 штука
  • Вершкове масло - 30 грам (для карамелі)
тарт татен з гарбузом і яблуком - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Увімкніть духовку, її потрібно розігріти до 220 градусів.
тарт татен з гарбузом і яблуком - фото крок 2
2. Збийте міксером яйце з цукром (100 г) і сметаною до появи піни.
тарт татен з гарбузом і яблуком - фото крок 3
3. Додайте два види борошна: пшеничну, кукурудзяну. Всипте розпушувач, перемішайте міксером тісто до гладкості.
тарт татен з гарбузом і яблуком - фото крок 4
4. Додайте рубані горіхи. Занадто дрібно рубати їх не варто, дуже смачно, коли в пирозі трапляються великі шматочки.
тарт татен з гарбузом і яблуком - фото крок 5
5. Форму (діаметр 20-22, не більше) змастіть маслом, розігрійте, всипте цукор (70 г), почекайте поки він почне карамелізований, зніміть з плити.
тарт татен з гарбузом і яблуком - фото крок 6
6. Покладіть нарізані часточки яблука і гарбуза.
тарт татен з гарбузом і яблуком - фото крок 7
7. Зверху розподіліть тісто. Надішліть тарт в духовку на 15 хвилин.
тарт татен з гарбузом і яблуком - фото крок 8
8. Готовий тарт переверніть на блюдо і подайте пиріг в теплому або охолодженому вигляді.
тарт татен з гарбузом і яблуком - фото крок 9
9. Приємного чаювання!

Схожі рецепти