Тарт татен з гарбузом і яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Тарте Татін - французький пиріг-перевертиш. Сьогодні у мене осінній варіант - з гарбузом і яблуком. Пиріг виходить маленьким, солодким і дуже смачним. Пробуйте!
Отже, розповім, як приготувати "тарт татен з гарбузом і яблуком" . Це смачний і легкий пиріг-перевертиш, незвичайно ароматний і солодкий. Запорукою смачного пирога буде сорт гарбуза. Беріть мускатні, солодкі гарбуза, солодкі і соковиті яблука. Діаметр моєї форми майже 21 см, якщо хочете отримати пиріг вище, то ідеально підійде форма 18 або 20 см. Для великої форми збільшуйте кількість продуктів в два рази.
- Борошно пшеничне - 45 грам
- Заголовок Бондюель - 50 грам
- Цукор - 170 грам(100 г в тісто, 70 г для карамелі)
- Яйце - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Волоські горіхи очищені - 50 грам
- Гарбуз - 100 грам
- Яблуко велике - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам (для карамелі)
1. Підготуйте продукти. Увімкніть духовку, її потрібно розігріти до 220 градусів.
2. Збийте міксером яйце з цукром (100 г) і сметаною до появи піни.
3. Додайте два види борошна: пшеничну, кукурудзяну. Всипте розпушувач, перемішайте міксером тісто до гладкості.
4. Додайте рубані горіхи. Занадто дрібно рубати їх не варто, дуже смачно, коли в пирозі трапляються великі шматочки.
5. Форму (діаметр 20-22, не більше) змастіть маслом, розігрійте, всипте цукор (70 г), почекайте поки він почне карамелізований, зніміть з плити.
6. Покладіть нарізані часточки яблука і гарбуза.
7. Зверху розподіліть тісто. Надішліть тарт в духовку на 15 хвилин.
8. Готовий тарт переверніть на блюдо і подайте пиріг в теплому або охолодженому вигляді.
9. Приємного чаювання!