Рецепт Лимонний тарт з меренгою фото

Лимонний тарт з меренгою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Яйця , Лимон
Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Люблю лимони і все що з ними пов'язано. Мені здається, лимони надають неповторний аромат і смак будь-якої страви. Сьогодні ділюся одним з моїх улюблених рецептів - лимонний тарт з меренгою.

Опис приготування:

Лимонний тарт з меренгою - це хрустке пісочне тісто, лимонний заварний крем і повітряна шапочка зі збитих білків. Дуже люблю цей десерт і з задоволенням ділюся з вами рецептом, як приготувати цю чудову випічку. На перший погляд, пиріг здається дуже складним, але на ділі все дуже просто. Пісочне тісто, обов'язково з ложкою сметани, це і є хитрість смачного пісочного тіста. Воно виходить ніжніше і м'якше. Перед подачею поставте пиріг в холодильник, курд повинен трохи застигнути. Спробуйте цей рецепт, вам обов'язково сподобається.

  • Борошно - 250 грам(+2 ст. L. Для крему)
  • Крем - 100 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Лимон - 2 штуки
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Цукор - 100 грам
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
лимонний тарт з меренгою - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
лимонний тарт з меренгою - фото крок 2
Борошно просійте, додайте дрібку солі.
лимонний тарт з меренгою - фото крок 3
Вершкове масло поріжте кубиками, воно повинно бути холодним. Перетріть з борошном в крихту.
лимонний тарт з меренгою - фото крок 4
Додайте сметану і замісіть тісто. Тільки все потрібно робити швидко, щоб масло не встигло розтанути.
лимонний тарт з меренгою - фото крок 5
Загорніть тісто в плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
лимонний тарт з меренгою - фото крок 6
Поки відпочиває тісто, давайте приготуємо крем. Молоко влейте в каструлю, додайте два жовтки, цукор і ванільний цукор.
лимонний тарт з меренгою - фото крок 7
З лимонів зніміть цедру і вичавіть сік.
лимонний тарт з меренгою - фото крок 8
Коли наш майбутній крем закипить, додайте борошно, цедру і сік лимона. Варіть до загусання. Накрийте плівкою і дайте охолонути.
лимонний тарт з меренгою - фото крок 9
Білки від двох яєць збийте з дрібкою солі і 100 г цукрової пудри до стійких піків.
лимонний тарт з меренгою - фото крок 10
Тепер приступимо до тесу, воно відлежатися в холодильнику і готово до випікання. Тісто розкачати і покладіть у форму так, щоб вийшли високі бортики.
лимонний тарт з меренгою - фото крок 11
Всередину, щоб наша основа вийшла красивою, покладіть валики з фольги з квасолею. Випікайте в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин.
лимонний тарт з меренгою - фото крок 12
Коли наш лимонний курд охолоне, процідіть його через сито і можна наповнювати тарт. Крему повинно бути трохи вище середини. Зверху накрийте шапочкою із збитих білків.
лимонний тарт з меренгою - фото крок 13
Тепер потрібно зробити нашу меренгу красивою. Надішліть тарт в духовку в режим"Гриль" на пару хвилин.
лимонний тарт з меренгою - фото крок 14
Посипте тарт цукровою пудрою і подавайте до столу.

Схожі рецепти