Лимонний тарт з меренгою
(покроковий рецепт з фото)
Люблю лимони і все що з ними пов'язано. Мені здається, лимони надають неповторний аромат і смак будь-якої страви. Сьогодні ділюся одним з моїх улюблених рецептів - лимонний тарт з меренгою.
Лимонний тарт з меренгою - це хрустке пісочне тісто, лимонний заварний крем і повітряна шапочка зі збитих білків. Дуже люблю цей десерт і з задоволенням ділюся з вами рецептом, як приготувати цю чудову випічку. На перший погляд, пиріг здається дуже складним, але на ділі все дуже просто. Пісочне тісто, обов'язково з ложкою сметани, це і є хитрість смачного пісочного тіста. Воно виходить ніжніше і м'якше. Перед подачею поставте пиріг в холодильник, курд повинен трохи застигнути. Спробуйте цей рецепт, вам обов'язково сподобається.
- Борошно - 250 грам(+2 ст. L. Для крему)
- Крем - 100 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Лимон - 2 штуки
- Молоко - 400 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Борошно просійте, додайте дрібку солі.
Вершкове масло поріжте кубиками, воно повинно бути холодним. Перетріть з борошном в крихту.
Додайте сметану і замісіть тісто. Тільки все потрібно робити швидко, щоб масло не встигло розтанути.
Загорніть тісто в плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
Поки відпочиває тісто, давайте приготуємо крем. Молоко влейте в каструлю, додайте два жовтки, цукор і ванільний цукор.
З лимонів зніміть цедру і вичавіть сік.
Коли наш майбутній крем закипить, додайте борошно, цедру і сік лимона. Варіть до загусання. Накрийте плівкою і дайте охолонути.
Білки від двох яєць збийте з дрібкою солі і 100 г цукрової пудри до стійких піків.
Тепер приступимо до тесу, воно відлежатися в холодильнику і готово до випікання. Тісто розкачати і покладіть у форму так, щоб вийшли високі бортики.
Всередину, щоб наша основа вийшла красивою, покладіть валики з фольги з квасолею. Випікайте в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин.
Коли наш лимонний курд охолоне, процідіть його через сито і можна наповнювати тарт. Крему повинно бути трохи вище середини. Зверху накрийте шапочкою із збитих білків.
Тепер потрібно зробити нашу меренгу красивою. Надішліть тарт в духовку в режим "гриль" на пару хвилин.
Посипте тарт цукровою пудрою і подавайте до столу.