Рецепт Лимонний пиріг з меренгою фото

Лимонний пиріг з меренгою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершки , Яйця , Вершкове масло
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Дуже смачний і ніжний пиріг, в якому прекрасно поєднуються розсипчасте тісто і кисло-солодкий лимонний крем. Та ще й меренга по верху. Що може бути смачніше до чашечки ароматного чаю або кави?

Опис приготування:

Дуже ніжний, ароматний і надзвичайно смачний пиріг. Йому будуть раді не тільки ваші рідні, такий пиріг гідний зайняти місце і на святковому столі. Правда, доведеться трохи повозитися, але результат того вартий! У цьому рецепті докладно розказано і показано, як приготувати лимонний пиріг з меренгою. Сподіваюся, що все вам буде зрозуміло і у вас все вийде якнайкраще. Порада: краще готувати пиріг у формі з роз'ємними бортиками.

  • Борошно пшеничне - 300 грам(250 - в тісто, 2 столових ложки - в начинку)
  • Вершкове масло - 280 грам(250 - в тісто, 30 - в начинку)
  • Яйце - 5 штук(1 - в тісто, 4 жовтка - в начинку, 4 білка - для меренги)
  • Вершки - 200 мілілітрів (не менше 20 %)
  • Цукор - 1 і 2/3 Склянки(1/3 склянки - в тісто, 1/3 - в начинку, 1 склянка - для меренги)
  • Лимон - 2 штуки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крем - 1 Ст. Ложка
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 1
У чашу комбайна або в миску просіваємо борошно і змішуємо з сіллю. Додаємо нарізане шматочками холодне масло. І перемішуємо в крихту. Потім додаємо яйце, сметану і 1/3 склянки цукру.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 2
І замішуємо тісто. Воно має бути м'яким, але не липким.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 3
Форму для випічки діаметром близько 28 см злегка змащуємо маслом і розподіляємо по формі рівним шаром тісто. І ставимо форму з тестом в холодильник хвилин на 40.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 4
Починаємо готувати начинку. На невеликому вогні розтопити вершкове масло і додамо в нього борошно. І ретельно перемішати, щоб вийшла гладка маса без грудочок.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 5
У кілька прийомів, не забираючи каструльку з плити, додаємо вершки, після кожного додавання ретельно розмішуємо. У результаті повинна вийти однорідна маса без грудочок.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 6
Лимони вимиємо, обсушити і знімемо з них цедру. Додаємо цедру в вершкову масу. З лимонів видавимо сік.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 7
Відділимо білки від жовтків у решти яєць. Білки прибираємо в холодильник, з них пізніше зробимо меренгу. До жовтків додамо 1/3 склянки цукру і ванільний цукор.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 8
Збиваємо жовтки з цукром до однорідності і, не припиняючи збивати, невеликими порціями додаємо лимонний сік. Вливаємо суміш в каструльку з вершковою сумішшю, перемішуємо.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 9
Ставимо на маленький вогонь і, весь час помішуючи, провариваем до загустения. Чи не кип'ятити! Прибираємо з плити, нехай остигає. Періодично перемішуємо.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 10
Дістаємо з холодильника основу для пирога. Застеляємо фольгою і насипаємо горох або квасоля. Так основа для пирога буде рівною. Випікаємо хвилин 15-20 в розігрітій до 220 градусів до легкого підрум'янюючи.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 11
Заповнюємо основу для пирога лимонною начинкою. І ставимо в духовку. Температуру зменшимо до 180 градусів.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 12
Зроблений merengu. Збиваємо охолоджені білки до збільшення в 3-4 рази. Потім невеликими порціями додаємо цукор, при цьому не припиняємо збивати. Збиваємо до стійких піків.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 13
Дістаємо пиріг з духовки і за допомогою кондитерського мішка покриваємо поверхню пирога білкової масою.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 14
Відправляємо пиріг назад в духовку, зменшуємо температуру до 150 градусів. І випікаємо до готовності меренги, хвилин 30-35. Потім вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і даємо пирогу охолонути, не виймаючи його.
лимонний пиріг з меренгою - фото крок 15
Нарізати пиріг краще остиглим. Смачного!

Схожі рецепти