Горіховий пиріг з меренгою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися рецептом горіхового пирога, який дістався мені від бабусі і мами. Дуже смачна і симпатична випічка, та й готується просто. Виходить у всіх і завжди!
Горіховий пиріг стане відмінним доповненням до чаю, кава, молоку, kompotu. Хочу відмітити, що готувати його потрібно саме з волоських горіхів. Пиріг ніжний, трохи вологий, не сухий і дуже ароматний. А як його приготувати докладно викладено в покроковому описі.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Крем - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Горіхи волоські мелені - 1 Склянка
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
Приготуйте тісто для пирога. Відокремте жовтки від білків. Викладіть жовтки в глибокий посуд.
Додайте 1 стакан цукру і добре перемішайте.
Додайте сметану і соду.
Розтопити вершкове масло і додайте в тісто. Перемішайте.
Всипте неповну чайну ложку меленої кориці.
Волоські горіхи прокалите в сковороді.
Після подрібніть і додайте в тісто.
В останню чергу додайте в миску борошно.
Перемішайте.
Викладіть тісто у форму для випічки, застелену пекарської папером.
Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 175 градусів 45-50 хвилин. Час випічки залежить від Вашої духовки.
Приступите до приготування меренги. Білки збийте до твердих піків. Після поступово всипте 0, 5 склянки цукру, не перестаючи збивати.
За допомогою кулінарного мішка з насадкою відсадити на пиріг квіточки з меренги.
Надішліть пиріг в духовку ще на 10-15 хвилин, щоб меренга підрум'янилася.
Горіховий пиріг з меренгою готовий. Приємного чаювання!