Пиріг з лаймом і меренгою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спекти пиріг, в якому поєднуються хрусткий корж і ніжна начинка, солодкі і кислі нотки, а також яскраві кольори? Тоді сміливо беріть на замітку цей класний рецепт і повторіть його будинку.
Навчитися цьому способу, як приготувати пиріг з лаймом і меренгою, зможе навіть новачок в кондитерській справі. З покроковим описом кожного етапу процесу це дійсно нескладно. В даному випадку для більш інтенсивного кольору начинки доданий харчовий барвник, але ви цілком можете обійтися і без нього. Відмінний десерт для всієї родини!
- Крихітка печива - 1.5 грами(+ цукор за бажанням)
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Згущене молоко - 1 штука (баночка)
- Молоко - 1/4 склянки
- Сік лайма - 1/2 склянки(+ 1 ç.l. Цедри)
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Зелений харчовий барвник - 1-2 капель
1. Подрібніть в крихту печиво, викладіть його в мисочку. Якщо використовуєте несолодкий крекер, додайте пару столових ложок цукру.
2. Влийте розтоплене вершкове масло, додайте ванільний екстракт.
3. Викладіть у жароміцних форму, сформуйте корж з бортами. У розігрітій до 170 градусів духовці запікайте 8-10 хвилин, після остудіть.
4. Відокремте жовтки і з'єднайте зі згущеним молоком.
5. Влийте молоко і збийте до пишності.
6. Додайте сік лайма.
7. І цедру.
8. За бажанням додайте барвник і перемішайте все до однорідності.
9. Начинка готова.
10. Викладіть її на корж, розрівняйте, відправте в духовку на 20-25 хвилин.
11. Білки збийте з дрібкою солі і цукром до пишних піків.
12. Викладіть на пиріг, запікайте ще 8-10 хвилин.